11-11-202217:01

Проведено навчальний семінар для суддів та працівників апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси

10.11.2022 в приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси начальником відділу судової роботи та міжнародного співробітництва у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Вельченко Мариною Василівною та головним спеціалістом з питань забезпечення діяльності Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини відділу судової роботи та міжнародного співробітництва у Черкаській області відділу судової роботи та міжнародного співробітництва у Черкаській області Ковдій Іриною Іванівною проведено навчальний семінар для суддів та працівників апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси на тему:

«Надання правової допомоги у цивільних, сімейних та кримінальних справах на підставі міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України».

В ході  заходу обговорено проблемні питання, які виникають під час оформлення судових доручень та питання пов’язані з порядком виконання доручень компетентних органів іноземних країн на підставі:

  • - Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року;
  • - Конвенції про отримання  за кордоном доказів у цивільних або комерційних справах 1970 року;
  • - Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 1959 року;
  • - Договору між Україною та Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах 1993 року.

Також, під час проведення семінару працівникам суду було продемонстровано відеопрезентацію із зразками судових доручень та надано покрокову інструкцію щодо їх заповнення.