24-06-202016:20

Інформація для осіб, які мають намір скласти кваліфікаційний іспит на право зайняття нотаріальною діяльністю

20 червня набули чинності зміни до Порядку допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, внесені відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 1 червня 2020 року № 1832/5.
Згідно зі вказаними змінами було підвищено прохідний бар’єр для виконання теоретичної частини іспиту — з 70 до 80 балів.
Запроваджена нова практична частина кваліфікаційного іспиту, розроблена за підтримки міжнародного проєкту «Право-Justice».
Ситуаційні завдання практичної включають в себе п’ять завдань по п’ять питань кожне. До кожного питання ситуаційного завдання пропонується чотири варіанти відповідей, один з яких є правильним та оцінюється системою в один бал.
Виконання практичних завдань практичної частини полягатиме у вирішенні запропонованих системою п’яти практичних ситуацій, що виникають під час здійснення нотаріальної діяльності, шляхом опрацювання запропонованого системою до кожного практичного завдання одного нотаріального документа або його фрагмента та надання відповіді на одне тестове питання.
Проведення кваліфікаційного іспиту буде оголошено одразу після зняття карантинних обмежень, запроваджених з метою запобігання поширенню вірусу COVID-19.
Із текстом наказу можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0492-20#Text
Бажаємо успіху майбутнім кандидатам!