18-09-202408:19

Реєстрація Громадських організацій (ГО)

У серпні 2024 року у відділах державної реєстрації громадських формувань у місті Київ, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях зареєстровано 127 нових громадських об'єднань.
Серед них:
    громадські організації – 117
    громадські спілки – 7
    громадські об'єднання без статусу юридичної особи - 3

Згідно Закону України "Про громадські об'єднання" громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.
Зауважимо, що громадське об'єднання за організаційно-правовою формою утворюється як громадська організація або громадська спілка.
 
Що таке громадська організація ?
Громадська організація – це добровільне об’єднання фізичних або юридичних осіб для здійснення та захисту прав і свобод, а також задоволення суспільних інтересів, зокрема мова йде про економічні, соціальні, культурні, екологічні та інші інтереси громадян.
Мета громадської організації має відповідати вимогам законодавства і полягає у здійсненні та захисті прав і свобод учасників організації, а також задоволенні суспільних інтересів членів певної територіальної громади.
 
Що таке громадська спілка ?
Громадська спілка - це громадське об'єднання, засновниками якого є юридичні особи приватного права, а членами (учасниками) можуть бути юридичні особи приватного права та фізичні особи.
Реєстрація громадських об'єднань відіграє важливу роль у розбудові активного громадянського суспільства та сприяє розвитку нових ініціатив у різних регіонах України та свідчить про широкий спектр інтересів наших громадян та їх бажання змінювати країну на краще.
 
Реєструйтесь