16 червня 2003 |
1152/2003/ЄC |
Рішення |
Про комп'ютеризацію пересування та нагляду за підакцизними товарами |
21 жовтня 2009 |
(ЄС) № 983/2010 |
Регламент |
Про надання дозволів та відмову у наданні дозволів для відміток про користь для здоров'я, які зазначаються на продуктах харчування і стосуються скорочення ризику виникнення хвороб та розвитку і здоров'я дітей |
21 жовтня 2009 |
(ЄС) № 984/2009 |
Регламент |
Про відмову в задоволенні певних відміток про користь для здоров'я, внесених щодо їжі, відмінних від тих, що стосуються скорочення ризику виникнення хвороб та розвитку і здоров'я дітей |
21 квітня 2008 |
(ЄС) № 382/2008 |
Регламент |
Щодо правил застосування ліцензій на імпорт та експорт у секторі яловичини та телятини |
3 лютого 2011 |
2011/78/ЄС |
Рішення комісії |
Стосовно вжиття певних заходів з метою запобігти передачі вірусу африканської чуми свиней з Росії до Союзу |
22 липня 2009 |
641/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про виконання Директиви 2005/32/ЄC Європейського Парламенту та Ради стосовно екодизайну для беззащільникових автономних циркуляційних насосів та беззащільникових циркуляційних насосів, інтегрованих у пристрої |
21 квітня 2008 |
382/2008 |
РЕГЛАМЕНТ |
Щодо правил застосування ліцензій на імпорт та експорт у секторі яловичини та телятини |
3 лютого 2011 |
2011/78/ЄС |
РІШЕННЯ |
Стосовно вжиття певних заходів з метою запобігти передачі вірусу африканської чуми свиней з Росії до Союзу |
10 січня 2011 |
16/2011 |
Регламент |
Що встановлює імплементаційні заходи системи швидкого попередження для продуктів харчування та кормів |
25 лютого 2011 |
142/2011 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про виконання Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 1069/2009, що встановлює санітарні норми щодо субпродуктів і похідних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною, та про виконання Директиви Ради 97/78/ЄС щодо окремих зразків і виробів, виключених із ветеринарних перевірок на кордоні згідно з цією Директивою |
10 березня 2011 |
234/2011 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про виконання Регламенту (ЄС) № 1331/2008 Європейського Парламенту та Ради, що засновує спільний порядок надання дозволів на харчові добавки, харчові ферменти та харчові ароматизатори |
10 березня 2010 |
254/2010 |
РЕГЛАМЕНТ |
Що затверджує програму контролю Salmonella в м'ясі свійської птиці в деяких третіх країнах згідно з Регламентом (ЄС) № 2160/2003 Європейського Парламенту та Ради і вносить зміни в Додаток I до Регламенту (ЄС) № 798/2008 щодо статусу контролю Salmonella в деяких третіх країнах |
6 травня 2009 |
2009/39/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Про харчові продукти, призначені для спеціального споживання |
16 грудня 2008 |
1333/2008 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про харчові добавки |
12 листопада 2008 |
2008/866/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про невідкладні заходи з призупинення імпорту з Перу деяких двостулкових молюсків, призначених для споживання людиною |
19 серпня 2011 |
836/2011 |
РЕГЛАМЕНТ |
Що вносить зміни до Регламенту (ЄС) № 333/2007 про запровадження методів відбору проб та проведення аналізу для офіційного контролю за рівнем свинцю, кадмію, ртуті, неорганічного олова, 3-монохлорпропан-1,2-діолу (3-MCPD) та бензо(а)пірену в продуктах харчування |
20 грудня 2007 |
2008/55/ЄС |
РІШЕННЯ |
Щодо фінансової допомоги Співтовариства на користь дослідження розповсюдженості сальмонели та метицилін-резистентних штамів Staphylococcusaureusу стадах племінних свиней, яке буде проведено у державах-членах |
16 червня 2003 |
1152/2003/ЄC |
РІШЕННЯ |
Про комп'ютеризацію пересування та нагляду за підакцизними товарами |
21 жовтня 2009 |
983/2010 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про надання дозволів та відмову у наданні дозволів для відміток про користь для здоров'я, які зазначаються на продуктах харчування і стосуються скорочення ризику виникнення хвороб та розвитку і здоров'я дітей |
21 жовтня 2009 |
984/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про відмову в задоволенні певних відміток про користь для здоров'я, внесених щодо їжі, відмінних від тих, що стосуються скорочення ризику виникнення хвороб та розвитку і здоров'я дітей |
21 жовтня 2009 |
1069/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
Що встановлює санітарні правила щодо субпродуктів тваринного походження та вторинних продуктів, не призначених для споживання людиною, та скасовує Регламент (ЄС) № 1774/2002 (Регламент щодо субпродуктів тваринного походження) |
21 квітня 2006 |
627/2006 |
РЕГЛАМЕНТ |
Який імплементує Регламент (ЄС) № 2065/2003 Європейського Парламенту та Ради стосовно критеріїв якості затверджених методів аналізу відбирання зразків, ідентифікації та опису характеристик первинних копчених продуктів |
19 грудня 2006 |
1882/2006 |
РЕГЛАМЕНТ |
Що закладає методи збирання зразків та аналізу для офіційного контролю за рівнями нітратів у певних харчових продуктах |
19 грудня 2006 |
1883/2006 |
РЕГЛАМЕНТ |
Що встановлює методи відбору проб та методи аналізу для офіційного контролю рівня діоксинів та діоксин-подібних ПХБ в певних харчових продуктах |
22 грудня 2006 |
1981/2006 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про детальні правила імплементації статті 32 Регламенту (ЄС) № 1829/2003 Європейського Парламенту і Ради щодо контрольної лабораторії Співтовариства для генетично модифікованих організмів |
18 квітня 2008 |
353/2008 |
РЕГЛАМЕНТ |
Що встановлює імплементаційні правила для заяв про дозвіл на вказування інформації на етикетці, як це передбачено у статті 15 Регламенту (ЄС) № 1924/2006 Європейського Парламенту і Ради |
29 травня 2009 |
450/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про активні та «інтелектуальні» матеріали та предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами |
24 липня 2009 |
669/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
x Про імплементацію Регламенту (ЄС) № 882/2004 Європейського Парламенту та Ради щодо підвищеного рівня офіційних заходів контролю над імпортом окремих харчових та кормових продуктів нетваринного походження та про внесення змін до Рішення 2006/504/ЄС |
12 жовтня 2010 |
915/2010 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про узгоджену багаторічну програму контролю зі сторони Союзу на 2011, 2012 та 2013 роки із забезпечення дотримання максимальних рівнів та з оцінки впливу на споживачів залишків пестицидів у та на продуктах харчування рослинного та тваринного походження |
13 жовтня 2009 |
953/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про речовини, які можуть бути додані у якості харчових добавок для конкретних харчових цілей |
19 жовтня 2009 |
975/2009 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про внесення змін до Директиви 2002/72/ЄС щодо пластикових матеріалів та виробів, призначених для контакту з харчовими продуктами |
22 грудня 2008 |
2008/128/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює специфічні критерії чистоти щодо барвників, застосовуваних у продуктах харчування |
24.10.2001 |
СОМ(2001) 593 остаточний |
ПОВІДОМЛЕННЯ |
Стратегія Комісії щодо діоксинів, фуранів та поліхлорованих біфенілів |
01.07.2002 |
СОМ (2002) 349 остаточна версія |
ПОВІДОМЛЕННЯ |
checked-COM_2002_0349_ua.rtf ЩОДО ОСНОВОПОЛОЖНОЇ СТРАТЕГІЇ РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ ПЕСТИЦИДІВ |
17.12.1999 |
COM(1999)706 остаточний |
ПОВІДОМЛЕННЯ |
Стратегія Співтовариства щодо ендокринних руйнівників |
22 квітня 1997 |
97/296/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про визначення переліку третіх країн, з яких дозволяється імпортування рибних продуктів, призначених для людського споживання |
23 лютого 1999 |
1999/217/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про ухвалення реєстру ароматизуючих речовин, що використовуються у продуктах харчування, відповідно до застосування Регламенту (ЄС) № 2232/96 Європейського Парламенту та Ради від 28 жовтня 1996 року |
17 грудня 1999 |
1999/879/ЄС |
РІШЕННЯ |
Стосовно розміщення на ринку та застосування соматропіну для великої рогатої худоби (BST) та скасування Рішення 90/218/ЄЕС |
22 лютого 2000 |
2000/195/ЄС |
РІШЕННЯ |
Що дозволяє розміщувати на ринку «фосфоліпіди з жовтка яйця» як нову продукцію або харчовий інгредієнт згідно з Регламентом (ЄС) № 358/97 Європейського Парламенту та Ради |
18 липня 2000 |
2000/489/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про внесення змін до Рішення 1999/217/ЄС про ухвалення переліку ароматизуючих речовин, які використовуються на/в продуктах харчування |
30 січня 2001 |
2001/122/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про дозвіл розміщення на ринку підготовки декстрану, виробленої Leuconostoc mesenteroides як нового компоненту продуктів харчування в хлібобулочних виробах згідно Регламенту (ЄEC) № 258/97 Європейського Парламенту та Ради |
22 лютого 2001 |
2001/183/ЄC |
РІШЕННЯ |
Що встановлює відбір зразків та діагностичні методи для виявлення та підтвердження наявності певних захворювань риб та що скасовує Рішення 92/532/ЄEC |
23 травня 2001 |
2001/424/ЄC |
РІШЕННЯ |
Про надання дозволу стосовно розміщення на ринку пастеризованих препаратів на фруктовій основі, які виготовляються при застосуванні процесу пастеризації під високим тиском відповідно до Регламенту (ЄС) № 258/97 Європейського Парламенту та Ради |
23 жовтня 2001 |
2001/749/ЄС |
РІШЕННЯ |
Що вчетверте вносить зміни до Рішення 2001/532/ЄС про певні захисні заходи проти класичної свинячої лихоманки в Іспанії |
15 лютого 2002 |
2002/150/ЄC |
РІШЕННЯ |
Стосовно дозволу про розміщення на ринку коагульованих протеїнів картоплі та гідролізатів як нових харчових інгредієнтів відповідно до Регламенту (ЄC) № 258/97 Європейського Парламенту та Ради |
15 березня 2002 |
2002/225/ЄC |
РІШЕННЯ |
Викладені докладні правила для застосування Директиви Ради 91/492/ЄЕС стосовно максимальних рівнів і методів аналізу певних морських біотоксинів у двостулкових молюсках, іглошкірих, оболонкових та морських брюхоногих |
15 березня 2002 |
C(2002)1009 |
РІШЕННЯ |
Стосовно визначення проведення спеціальних перевірок стану здоров`я щодо збирання та обробки певних видів двостулкових молюсків з рівнем отрути, що міститься в молюску, яка може спричини втрату пам`яті (ASP), що перевищує межі встановлені у Директиві Ради 91/492/ЄEC |
24 липня 2002 |
2002/623/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про встановлення настанов, що супроводжують Додаток II Директиви 2001/18/ЄС Європейського Парламенту та Ради відносно навмисного випуску у навколишнє середовище генетично модифікованих організмів та скасовує Директиву Ради 90/220/ ЄЕС |
12 серпня 2002 |
2002/657/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про імплементацію Директиви Ради 96/23 ЄС щодо застосування аналітичних методів та роз’яснення результатів |
3 жовтня 2002 |
2002/811/ЄС |
РІШЕННЯ |
Що затверджує настанови, які доповнюють Додаток VII до Директиви 2001/18/ЄС Європейського Парламенту та Ради про навмисне вивільнення у довкілля генетично модифікованих організмів і скасовує Директиву Ради 90/220/ЄЕС |
23 жовтня 2002, |
2002/840/ЄC |
РІШЕННЯ |
Що ухвалює перелік затверджених установ у третіх країнах для іррадіації продуктів харчування |
30 жовтня 2003 |
C(2003) 3984 |
РІШЕННЯ |
Про схвалення певних методів обробки запобігання поширенню хвороботворних мікроорганізмів у двостулкових молюсків і морських черевоногих молюсків |
14 листопада 2003 |
C(2003) 4153 |
РІШЕННЯ |
Що визначає умови щодо утримання тварин і вимоги сертифікації щодо на імпорту молюсків, їх яєць і гамет для подальшого вирощування, відгодовування, переселення або споживання населенням |
21 листопада 2003 |
С(2002) 4219 |
Рішення |
Що встановлює ветеринарні умови і сертифікаційні вимоги на імпорт живої риби, її ікри і гамет, призначених для розведення, а також живої риби, яка має аквакультурне походження, та її продуктів, призначених для споживання людьми |
29 квітня 2004 |
C(2004) 1691 |
РІШЕННЯ |
Що встановлює санітарні і ветеринарно-сертифікаційні умови, необхідні для ввезення до Співтовариства молока, яке пройшло термічну обробку, молочних продуктів і сирого молока, призначених для людського споживання |
31 березня 2004 |
С(2004) 1243 |
РІШЕННЯ |
Про надання дозволу на розміщення на ринку жовтих жироподібних паст, заправок до салату, молочних продуктів, кисломолочної продукції, соєвих напоїв та сирної продукції з додаванням фітостеролів/фітостанолів як нових продуктів харчування або нових харчових інгредієнтів згідно з Регламентом № 258/97 Європейського Парламенту та Ради |
31 березня 2004 |
С(2004) 1243 |
РІШЕННЯ |
Про дозвіл на розміщення на ринку жовтих жироподібних паст, заправок до салату, молочних продуктів, кисломолочних продуктів і гострих соусів з додаванням фітостеринів/фітостанолів як нових продуктів харчування або нових харчових інгредієнтів згідно з Регламентом № 258/97 Європейського Парламенту та Ради |
31 березня 2004 |
C(2004) 1245 |
РІШЕННЯ |
Що дозволяє розміщення на ринку молочних і йогуртових виробів з додатковими фітостериновими ефірами як новими харчовими інгредієнтами відповідно до Регламенту (ЄC) № 258/97 Європейського Парламенту та Ради |
31 березня 2004 |
C(2004) 1246 |
РІШЕННЯ |
Що дає дозвіл на розміщення на ринку жовтих жирних паст, фруктових напоїв на молочній основі, продукції йогуртового і сирного типу з додаванням фітостеринів/фітостанолів як нових продуктів харчування або нових харчових інгредієнтів, згідно Регламенту (ЄС) Європейського Парламенту та Ради № 258/97 |
7 квітня 2004 |
С(2004) 1273 |
РІШЕННЯ |
Що вносить зміни у Рішення 1999/217/ЄС про реєстр харчових добавок |
29 квітня 2004 |
C(2004)1624 |
РІШЕННЯ |
Про ухвалення планів моніторингу залишків речовин, представлених третіми країнами відповідно до Директиви Ради 96/23/ЄC |
19 травня 2004 |
С(2004) 1865 |
Рішення |
Що надає право на розміщення на ринку цукрової кукурудзи, генетично модифікованої кукурудзи типу Bt11 як нового виду продукту або нового харчового інгредієнту відповідно до Регламенту (ЄС) №258/97 Європейського Парламенту та Ради |
11 січня 2005 |
C(2004) 4992 |
РІШЕННЯ |
Що встановлює гармонізовані стандарти тестування певних залишків в продуктах тваринного походження, імпортованих з третіх країн |
19 січня 2005 |
C(2005) 78 |
РІШЕННЯ |
Щодо судового процесу відповідно до статті 81 Договору ЄС та пункту 1 статті 53 Угоди ЄEП |
3 червня 2005 |
С(2005) 1616 |
РІШЕННЯ |
Що встановлює умови здоров’я тварин та санітарні норми й зразки сертифікатів для імпорту м’ясної продукції з третіх країн для людського споживання, а також скасовує Рішення 97/41/ЄС, 97/221/ЄС та 97/222/ЄС |
25 червня 2005 |
2005/463/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про робочу групу з питань обміну та координації інформацією щодо співіснування генетично модифікованих, традиційних та органічних сільськогосподарських культур |
2 лютого 2005 |
2005/92/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про умови здоров’я тварин, сертифікацію та перехідні положення стосовно впровадження та періоду зберігання партій певних видів продукції тваринного походження у вільних зонах, на вільних складах та складських приміщеннях операторів, що постачають через кордон морським транспортом у Співтоваристві |
2 лютого 2005 |
2005/93/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про перехідні положення стосовно ввезення та зберігання партій певних видів продукції тваринного походження на складських приміщеннях митниці у Співтоваристві |
22 червня 1988 |
88/389/ЄЕС |
РІШЕННЯ |
Про встановлення Комісією переліку вихідних матеріалів та речовин, що використовуються при приготуванні ароматизаторів |
14 лютого 1991 |
91/180/ЄЕС |
РІШЕННЯ |
Що встановлює деякі методи аналізу та тестування сирого молока та молока, що піддавалося термічній обробці |
14 листопада 1992 |
92/608/ЄEC |
РІШЕННЯ |
Що встановлює методи аналізу та тестування пастеризованого молока, призначеного для прямого споживання людьми |
21 грудня 1992 |
93/53/ЄEC |
РІШЕННЯ |
Про створення наукового комітету для визначення походження, географічних показників та спеціальних свідоцтв |
8 березня 1995 |
95/149/ЄС |
РІШЕННЯ |
Що встановлює граничні значення летючої основи азоту (TVB-N) для певних категорій продукції рибальства та визначає, які методи аналізу повинні бути використані |
27 липня 1995 |
95/342/ЄС |
РІШЕННЯ |
Про обробку молока та молочних продуктів для людського споживання, що постачаються третіми країнами або через них, де є ризик захворювання на ящур |
96/333/ЄС |
3 травня 1996 |
РІШЕННЯ |
Що встановлює проведення ветеринарної сертифікації про стан здоров’я двостулкових молюсків, голкошкірих, тунікатів, та черевоногих молюсків з третіх країн, на яких не поширюється відповідне рішення |
17 грудня 1996 |
97/20/ЄC |
РІШЕННЯ |
Що встановлює перелік третіх країн, які виконують рівнозначні умови щодо виробництва та розміщення на ринку двостулкових молюсків, голкошкірих, оболонкові та черевоногих молюсків |
30 квітня 1997 |
97/577/ЄСВС |
РІШЕННЯ |
Яке дозволяє надання Сполученим Королівством допомоги для вугільної промисловості |
20 січня 1976 |
76/211/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законів держав-членів про компонування за масою чи за об’ємом окремих розфасованих продуктів |
30 січня 1978 |
78/142/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законів держав-членів про матеріали та предмети, які містять вінілхлорид мономер і призначені для контакту з харчовими продуктами |
25 липня 1978 |
78/663/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює конкретні критерії доброякісності для емульгаторів, стабілізаторів, згущувачів та желатинуючих речовин, призначених для використання в харчових продуктах |
25 липня 1980 |
80/891/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо методу аналізу Співтовариства для визначення вмісту ерукової кислоти в оліях та жирах, що призначені для споживання людьми, та в харчових продуктах, що містять додані олії чи жири |
25 липня 1983 |
83/417/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законів держав-членів щодо певних молочних білків (казеїнів та казеїнатів), призначених для споживання людьми |
25 червня 1987 |
87/357/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законодавств держав-членів про продукти, які, виглядаючи інакше, ніж вони є насправді, ставлять під загрозу здоров’я або безпеку споживачів |
21 грудня 1988 |
89/107/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законодавств держав-членів про харчові добавки, дозволені для використання в харчових продуктах, призначеному для споживання людиною |
26 червня 1990 |
90/429/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює вимоги щодо здоров'я тварин, які застосовуються до внутрішньої торгівлі та імпорту сперми свійських тварин сімейства свиней до Співтовариства |
14 травня 1991 |
91/321/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про склад молочних сумішей для годування немовлят та покращені суміші |
28 січня 1991 |
91/68/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо умов здоров’я тварин, що регулюють внутрішню торгівлю вівцями та козами у Співтоваристві |
27 листопада 1992 |
92/102/ЄEC |
Директива |
Про ідентифікацію та реєстрацію тварин |
26 жовтня 1998 |
98/81/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 90/219/ЄЕС про локалізоване використання генетично модифікованих мікроорганізмів |
1999/21/ЄC |
25 березня 1999 |
Директива |
Щодо дієтичних продуктів спеціального медичного призначення |
22 лютого 1999 |
1999/2/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законодавств держав-членів щодо продуктів харчування та компонентів продуктів харчування, які підлягають обробці іонізуючим опроміненням |
22 лютого 1999 |
1999/3/ЄС |
Директива |
Щодо встановлення Співтовариством переліку продуктів харчування та харчових інгредієнтів, що піддаються опроміненню |
22 лютого 1999 |
1999/4/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Щодо екстрактів кави та цикорію |
16 травня 2000 |
2000/20/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви Ради 64/432/ЄЕС щодо проблем охорони здоров’я , які впливають на торгівлю великою рогатою худобою та свинями у рамках Європейського Співтовариства |
26 липня 2000 |
2000/51/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 95/31/ЄC, що встановлює певні критерії чистоти замінників цукру, які використовуються в продуктах харчування |
5 жовтня 2000 |
2000/63/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 96/77/ЄС, яка встановлює специфічні критерії чистоти для харчових добавок, інших ніж барвники та замінники цукру |
20 грудня 2001 |
2001/110/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Стосовно меду |
20 грудня 2001 |
2001/111/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Щодо певних видів цукру, що призначені для споживання людьми |
20 грудня 2001 |
2001/112/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо фруктових соків та деяких подібних продуктів, призначених для споживання людьми |
20 грудня 2001 |
2001/113/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо фруктових джемів, желе та мармеладів, та каштанових пюре з додаванням цукру призначених для споживання людьми |
20 грудня 2001 |
2001/114/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Про окремі види частково або повністю дегідрованого консервованого молока для споживання людиною |
15 лютого 2001 |
2001/15/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Про речовини, які можуть додаватися для особливих потреб харчування у продукти спеціального харчового призначення |
8 березня 2001 |
2001/22/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює зразкові методи та методи аналізу для офіційного контролю рівня свинцю, кадмію, ртуті та 3-MХПД у продуктах харчування |
2 травня 2001 |
2001/30/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 96/77/ЄC про встановлення особливих критеріїв чистоти для харчових добавок, окрім барвників та замінників цукру |
3 липня 2001 |
2001/52/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Про внесення змін Директивою 95/31/ЄС, яка встановлює особливі критерії чистоти замінників цукру, що засовуються в продуктах харчування |
20 лютого 2002 |
2002/16/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Про використання певних похідних епоксидних смол в матеріалах і виробах, які контактують з продуктами харчування |
13 березня 2002 |
2002/26/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює методи взяття зразків та методи аналізу для офіційного контролю рівнів охратоксину А у харчових продуктах |
3 березня 2002 |
2002/27/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
що вносить зміни до Директиви 98/53/ЄС, яка встановлює методи відбору проб та методи аналізу для офіційного контролю рівнів вмісту забруднювачів у продуктах харчування |
1 липня 2002 |
2002/63/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Про встановлення методів відбору Співтовариства для офіційного контролю залишків пестицидів у та на продуктах рослинного та тваринного походження та скасування Директиви 79/700/ЄEC |
30 липня 2002 |
2002/69/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює методи вибіркового обстеження і методи аналізу для офіційного контролю диоксинів та визначення диоксиноподібних речовин ПХБ у продуктах харчування |
6 серпня 2002 |
2002/72/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Стосовно пластикових матеріалів та предметів, що призначені для контакту з продуктами харчування |
15 жовтня 2002 |
2002/82/ЄС |
Директива |
Що вносить зміни до Директиви 96/77/ЄС і встановлює спеціальні критерії вмісту харчових добавок, крім барвників та підсолоджувачів |
15 грудня 2003 |
2003/121/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 98/53/ЄС, яка встановлює методи зняття проби та методи аналізу для офіційного контролю рівнів певних забруднювачів у продуктах харчування |
16 травня 2003 |
2003/40/EC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює список, граничні концентрації та вимоги щодо маркування для складових природних мінеральних вод та вимоги до використання збагаченого озоном повітря для обробки природних мінеральних та джерельних вод |
11 серпня 2003 |
2003/78/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює методи вибіркового обстеження та методи аналізу для медичного контролю рівнів патуліну в продуктах харчування |
27 жовтня 2003 |
2003/95/EC |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 96/77/ЄC, яка визначає певні критерії застосування домішок у харчових добавках, окрім барвників та замінників цукру |
12 лютого 2004 |
2004/16/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює методи взяття проби та методи аналізу для офіційного контролю рівня вмісту олова в консервованих продуктах |
21 квітня 2004 |
2004/41/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що припиняє дію деяких Директив про гігієну харчування та санітарні умови виробництва та розміщення на ринку певної продукції тваринного походження, призначеної для споживання людиною, та вносить зміни до Директив Ради 89/662/ЄЕС і 92/118/ЄЕС і |
13 квітня 2004 |
2004/43/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Що вносить зміни до Директиви 98/53/ЄС та Директиви 2002/26/ЄС про методи взяття проби та методи аналізу для офіційного контролю рівнів афлатоксину та охратоксину А в продуктах для немовлят і дітей раннього віку |
16 квітня 2004 |
2004/45/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Зі змінами до Директиви 96/77/ЄС, яка встановлює спеціальні критерії домішок в харчових добавках, крім барвників та підсолоджувачів |
26 квітня 2004 |
2004/68/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює правила щодо здоров’я тварин при імпорті чи транзиті в межах Співтовариства певних видів живих копитних тварин, що вносить зміни до Директив 90/426/ЄEC та 92/65/ЄEC та про скасування Директиви 72/462/ЄEC |
26 квітня 2004 |
2004/68/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює правила щодо здоров’я тварин при імпорті чи транзиті в межах Співтовариства певних видів живих копитних тварин, що вносить зміни до Директив 90/426/ЄEC та 92/65/ЄEC та про скасування Директиви 72/462/ЄEC |
10 грудня 1990 |
90/675/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює принципи організації ветеринарних перевірок продуктів, що постачаються до Співтовариства з третіх країн |
27 червня 1967 |
67/427/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про використання окремих консервантів для обробки поверхні цитрусових фруктів, а також заходи контролю для якісного та кількісного аналізу вмісту консервантів у та на поверхні цитрусових фруктів |
24 жовтня 1967 |
67/653/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про внесення змін до Директиви Ради про наближення законодавчих актів держав-членів щодо барвників, які можуть бути використані у продуктах, призначених для споживання людиною |
20 грудня 1968 |
68/419/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про внесення третьої зміни Директиви Ради про наближення законодавчих актів держав-членів щодо барвників, які можуть бути використані в продуктах, призначених для споживання людиною |
8 квітня 2003 |
692/2003 |
РЕГЛАМЕНТ |
Про внесення змін до Регламенту (ЄЕС) № 2081/92 про захист географічних позначок та назв за місцем походження сільськогосподарської продукції та продуктів харчування |
12 жовтня 1971 |
71/347/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законів держав-членів стосовно вимірювання стандартної маси на ємність зберігання зерна |
20 липня 1976 |
76/621/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Стосовно фіксування максимального рівня ерукової кислоти в оліях та жирах, призначених для людського споживання, та в продуктах харчування, які містять додані олії та жири |
25 липня 1977 |
77/504/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Щодо розведення видів великої рогатої худоби чистокровних порід |
13 листопада 1979 |
79/106/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Що визначає методи Співтовариства щодо аналізу частково або повністю зневодненого консервованого молока, призначеного для споживання людьми |
26 липня 1979 |
79/796/ЄEC |
Директива |
Щодо методів аналізу, які застосовуються у Співтоваристві для тестування певних видів цукру, призначеного для споживання людиною |
8 липня 1980 |
80/766/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює метод Співтовариства щодо здійснення аналізу з метою офіційного контролю рівня вінілхлориду в матеріалах та виробах, призначених для контакту з харчовими продуктами |
15 липня 1980 |
80/777/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо наближення законодавств держав-членів стосовно видобутку та збуту природної мінеральної води |
29 квітня 1981 |
81/432/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює метод аналізу Співтовариства для проведення офіційної перевірки вмісту вінілхлориду, що утворюється з компонентів та речовин у продуктах харчування |
28 липня 1981 |
81/712/ ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Визначає методи аналізу щодо контролю певних домішок, які використовується у харчових продуктах, на відповідність критеріям у чистому вигляді |
18 жовтня 1982 |
82/711/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про запровадження базових норм, необхідних для перевірки міграції компонентів пластмасових матеріалів та виробів, призначених для перебування в контакті з продуктами харчування |
15 жовтня 1984 |
84/500/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законодавств держав-членів стосовно керамічних виробів, що призначені для контакту з продуктами харчування |
25 жовтня 1985 |
85/503/ЄЕС |
директива |
Щодо методів аналізу їстівних казеїнів та казеїнатів. |
19 грудня 1985 |
85/572/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює перелік замінників, що повинні використовуватися при перевірці міграції складових матеріалів та виробів з пластику, що контактують з харчовими продуктами |
15 липня 1986 |
86/424/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Про методи відбору проб для хімічного аналізу харчових казеїнів та казеїнатів |
15 квітня 1987 |
87/250/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про порядок вказування міцності алкоголю в об’ємному співвідношенні на етикетках алкогольних напоїв, призначених для продажу кінцевим споживачам |
6 жовтня 1987 |
87/524/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює методи Співтовариства щодо взяття проб для хімічного аналізу для моніторингу консервованих молочних продуктів |
13 червня 1988 |
88/344/ЄЕ |
Директива |
Щодо наближення законодавства держав-членів стосовно екстрактів розчинників, що використовуються у виробництві продуктів харчування та харчових інгредієнтів |
22 червня 1998 |
88/388/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законодавств держав-членів щодо харчових добавок що призначені для використання у продуктах харчування та вихідних матеріалів для їх виробництва |
21 грудня 1988 |
89/108/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо наближення законодавств держав-членів стосовно продуктів харчування швидкого замороження, призначених для споживання людьми |
30 травня 1989 |
89/361/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про розведення чистопородних овець та кіз |
20 червня 1989 |
89/384/EEC |
Директива |
Про встановлення умов контролю дотримання передбаченої у Додатку A Директиви 85/397/ЄЕС температури замерзання сирого молока |
13 травня 1989 |
89/398/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Про наближення законодавств держав-членів стосовно вимог до продуктів харчування, призначених для спеціального споживання |
5 березня 1990 |
90/118/ЕЄС |
ДИРЕКТИВА |
Про розведення чистопородних свиней з метою розведення |
29 липня 1991 |
91/498/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Про умови надання тимчасових та обмежених скасувань спеціальних правил Співтовариства щодо охорони здоров’я стосовно виробництва та продажу свіжого м’яса |
16 січня 1991 |
91/71/ЄЕС |
Директива |
Що доповнює Директиву 88/388/ЄЕС Ради щодо наближення законодавств держав-членів щодо ароматичних речовин призначених для використання в харчових продуктах та щодо вихідних матеріалів для їх виробництва |
13 січня 1992 |
92/2/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює процедуру відбору проб та метод аналізу Співтовариства для офіційного контролю температур свіжозаморожених продуктів харчування, що призначені для споживання людиною |
18 червня 1992 |
92/52/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Про суміші для немовлят та дітей більш старшого віку, призначені для експорту до третіх країн |
15 березня 1993 |
93/10/ЄEC |
ДИРЕКТИВА |
Стосовно матеріалів і продуктів, вироблених з плівки з регенерованої целюлози, які призначені для контакту з продуктами харчування |
15 березня 1993 |
93/11/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо вивільнення речовин N-нитросамінів і N-нітрозатів резиновими та еластомерними сосками та пустушками |
17 червня 1993 |
93/45/ЄЕС |
ДИРЕКТИВА |
Щодо виробництва нектарів без додавання цукру або меду |
30 червня 1994 |
94/35/ЄС |
ДИРЕКТИВА |
Про використання замінників цукру у продуктах харчування |
13 грудня 1994 |
94/71/ЄС |
Директива |
Про внесення змін до Директиви 92/46/ЄС, що встановлює санітарні правила для виробництва і розміщення на ринку сирого молока, термообробленого молока і молочних продуктів |
5 липня 1995 |
95/31/ЄC |
ДИРЕКТИВА |
Що встановлює специфічні критерії чистоти замінників цукру, що використовуються в продуктах харчування |