21-05-201911:01

25-26 травня в Боярці відбудеться фестиваль "Під покровом тризуба"

25-26 травня у парку Перемога у Боярці відбудеться ІV фестиваль "Під покровом тризуба", приурочений до Свята Героїв, у якому візьмуть участь представники юстиції Київщини з метою інформування учасників фестивалю про правопросвітницький проект "Я маю право". 

Вхід вільний!

На території облаштоване наметове містечко.

Ідея фестивалю - відновлення історичної пам’яті про події Української революції 1917-1921 років, задля розвінчування радянських міфів, активізації громади, зокрема, молоді, через популяризацію та спонукання до вивчення історії, виховання національно-патріотичного духу в дітей та молоді, шляхом проведення культурно-просвітницьких заходів. Всеукраїнський фестиваль, спрямований на вшанування героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, «Під Покровом Тризуба – 2019» вперше відбувся в м. Боярка у 2016 році.

Організатори підтримали ідею відродження героїки періоду Української Революції 1917-1921 рр., що розпочали активісти з побудови меморіалу воякам Армії УНР. Захід має своє оригінальне коріння: Боярка - епіцентр та очевидець державотворчих процесів УНР, їх активний учасник із потужним повстанським рухом, якому характерні соборницькі настрої та тривала боротьба до кінця 20-х р. ХХ ст. Організатори: Міністерство молоді та спорту України, Відділ Національно-патріотичне виховання Міністерство молоді та спорту України, Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА, ГО “Валькірія”, Київська обласна державна адміністрація, Боярська міська рада.

З програмою фестивалю можна ознайомитись тут.