04-05-201918:01

4 травня - Міжнародний день протидії булінгу

За даними ЮНІСЕФ, майже 70% дітей по всьому світу потерпають від цькування з боку однолітків. Водночас Україна посідає 4-е місце серед європейських країн з найвищим рівнем булінгу. 

Зважаючи на масштаб і серйозність проблеми, 4 травня цього року вперше відзначається Міжнародний день протидії булінгу. 

Минулого року в межах правопросвітницької кампанії "Я МАЮ ПРАВО" Міністерство юстиції України ініціювало закон щодо протидії булінгу, яким вперше було визначено відповідне поняття, окреслено права, обов'язки та відповідальність сторін навчального процесу. 

Своєю чергою, юстиція Київської області проводить інтенсивну правороз'яснювальну роботу в навчальних закладах регіону, залучаючи до лекцій, тренінгів і круглих столів авторитетних фахівців з органів ювенальної поліції, професійних психологів та представників профільних громадських організацій - наших партнерів, зокрема ГО "Здорове дитинство без меж", ГО "Ла Страда Україна", ГО "Мережа правового розвитку" та ін. 

 

Примітно, що перше судове рішення у справі про булінг ухвалено саме на Київщині. Нині ми активно працюємо не лише над роз'ясненнями прав у випадках цькування, але й спільно з партнерами узагальнюємо практичні аспекти боротьби з булінгом, зокрема судову практику та профілактичні заходи.