30-04-202016:10

Андрій Гайченко та державні виконавці Київщини безоплатно передали автомобілі для військової частини

Міністерство юстиції України продовжує традицію безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна на користь військових формувань, дитячих будинків та інших установ.

Сьогодні заступник Міністра юстиції України з питань державної виконавчої служби Андрій Гайченко передав для військових два конфісковані автомобілі, які не вдалось реалізувати на відкритих торгах: Toyota Tacoma та LEXUS GS300.

Андрій Гайченко звернувся до українських військових: «Ми дуже цінуємо те, що ви захищаєте нас від ворога на Сході, виступаючи гарантами спокою та безпеки українців. Для того, щоб допомогти Вам у цій нелегкій і відповідальній справі, вирішили передати Вам ці два автомобілі. Щиро сподіваємося, що вони будуть корисними для вас і виконуватимуть свою функцію належним чином».

Очільник Центрального управління Мін’юсту Кирило Міненко зауважив, що дані транспортні засоби були конфісковані державними виконавцями Київщини за порушення митного законодавства. В подальшому була здійснена оцінка та  їх було передано для реалізації до ДП «СЕТАМ», однак автомобілі так і не були реалізовані після трьох етапів електронних торгів, а тому потрапили до переліку майна, що підлягає безоплатній передачі.

Передача відбулася за участю заступника Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерії Коломієць, начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Кирила Міненка та керівника Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Марини Прилуцької. Зі сторони військових авто прийняв заступник командувача Сухопутних військ України генерал-майор Олександр Голоднюк.

Також Андрій Гайченко нагадав, що це не перша подібна акція Мін’юсту та додав: «Безоплатна передача – це соціальна програма Мін’юсту та ДП “СЕТАМ”, яка успішно працює з 2015 року. Ми завжди готові допомогти і надалі продовжуватимемо, по можливості, безоплатно передавати майно дитячим будинкам, навчальним закладам, військовим, державним органам та благодійним фондам».

Директор філії ДП «СЕТАМ» у місті Києві та Київській області Олексій Ковтуненко зазначив, що для участі у подібній акції підприємству, установі, організації необхідно регулярно моніторити веб-сайт ДП «СЕТАМ» та подавати заявки на виставлене для передачі майно.

Фотоматеріали за посиланням: https://kyivobljust.gov.ua/galleries/bezoplatna-peredacha-konfiskovanih-avtomobiliv-dlya-viyskovoi-chastini