17-10-202414:46

Андрій Луков, завідувач сектору судової роботи у Хмельницькій області ЦМУ МЮ (м. Київ) провів семінар для працівників Хмельницького міськрайонного суду

Завідувач сектору судової роботи у Хмельницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Андрій Луков року провів семінар для працівників Хмельницького міськрайонного суду.
Під час заходу обговорили актуальні питання міжнародного правового співробітництва, зібравши в залі працівників суду аби поглибити знання у сфері міжнародного співробітництва в частині проведення окремих процесуальних дій відносно сторін, які перебувають за межами України.
У першій частині лекції було розглянуто порядок виконання міжнародних договорів щодо надання правової допомоги в цивільних справах, зокрема вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень.
Андрій Луков підкреслив важливість належної організації цих процесів за межами України.
“Часто це питання зводиться до правильної комунікації з іноземними судами та відомствами, адже не дотримання належного повідомлення відповідачів про день та час слухання справи, а також про прийняті судові рішення значно ускладнюють виконання цих рішень за межами України” — наголосив Луков.
Друга частина семінару була присвячена визнанню та виконанню рішень українських судів щодо стягнення коштів із боржників, які проживають за кордоном.
Спікер детально пояснив проблемні аспекти цього процесу, особливо відсутність універсальних механізмів для співпраці з деякими країнами, які не мають з Україною відповідних міжнародних договорів.
Заключною темою обговорення стала взаємна правова допомога у кримінальних справах.
Луков розповів про порядок міжнародного співробітництва з іноземними органами у кримінальних провадженнях, зокрема, екстрадицію та передачу доказів.
“Міжнародна співпраця у кримінальних справах є надзвичайно важливою для ефективної боротьби зі злочинністю,” — підкреслив спікер.
Семінар став важливою платформою для підвищення кваліфікації працівників судових органів у питаннях міжнародної правової допомоги.