23-03-202311:55

Державні виконавці Хмельниччини забезпечили визнання ділянки у 147 га заказником, аби зберегти природні водойми та прилеглі території

      Фахівці Відділу примусового виконання рішень УЗПВР у Хмельницькій області в повному обсязі виконали рішення Хмельницького окружного адміністративного суду у справі за позовом Летичівської окружної прокуратури в інтересах Держави.
   
   Рішенням суду зобовʼязано Старосинявську селищну раду відповідно до вимог чинного законодавства України забезпечити проведення робіт з винесення меж гідрологічного заказника місцевого значення «Христівський» загальною площею 147 га та закріплення їх в натурі (на місцевості).
 
   Орган місцевого самоврядування майже 20 років не вживав заходів щодо винесення і закріплення на місцевості меж обʼєкта природно-заповідного фонду.  Це, своєю чергою, унеможливлювало його належне використання та зберігання.
 
  Зауважимо, що тепер заказник площею 147 га входить до складу природно-заповідного фонду України, для якого встановлений особливий режим охорони і використання природних ресурсів. Статус заказника присвоєно для збереження ставу та прилеглого болота як регулятора грунтових вод.