26-03-201919:16

Для студентів навчальних закладів Київської області проведено семінар: "Виборчі права та виборчі процедури до, під час та після голосування на виборах»

Сьогодні для студентів Богуславського гуманітарного коледжу імені І.С. Нечуя-Левицького, Національного університету державної фіскальної служби України, Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу та Білоцерківського національного аграрного університету було проведено семінар на тему: "Виборчі права та виборчі процедури до, під час та після голосування на виборах».

Семінар проводили представники Управління юстиції спільно з представником громадської організації "Комітет виборців України" Денисом Рибачком та директором Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Оксаною Сірик.

Молоді роз'яснили скільки триває виборчий процес, як перевірити себе у списках виборців, змінити свою виборчу адресу, де можна ознайомитися із програмами кандидатів, які документи необхідно мати, щоб отримати виборчий бюлетень та яку відповідальність нестиме особа за підкуп виборця.

Доповідачі окремо зупинилися на порівнянні процедури проведення виборів в Україні, Сполучених Штатах Америки та Литві і акцентували увагу молоді на тому, що кожен голос має значення.