28-03-201916:58

Для студентів організували екскурсію до НАБУ

Мабуть, кожен українець чув про існування такого правоохоронного органу, як НАБУ (Національне антикорупційне бюро України), однак не всім достеменно відомо, якою є організаційна структура та ключові напрямки його діяльності.

Важливим аспектом діалогу органу із суспільством є проведення правопросвітницьких заходів. Саме тому вчора за ініціативи Управління обласної юстиції та Відкритого Офісу НАБУ для студентів було проведено оглядову екскурсію.

Під час заходу молодь мала можливість дізнатися деталі створення та мету діяльності органу, поспілкуватися та задати свої питання заступнику керівника підрозділу детективів, випробувати свої сили під час проведення антикорупційної вікторини, відвідати IT-лабораторію та на власні очі побачити БТР.

Антикорупціонер розповів про кваліфікаційні вимоги до професії, процесуальні особливості діяльності та джерела, звідки можна отримати інформацію про корупційне правопорушення.

В криміналістичній IT-лабораторії студентів ознайомили із процедурою розслідування корупційних злочинів за допомогою інформаційних технологій.

Наприкінці екскурсії, в межах проекту "Я МАЮ ПРАВО!" задля підвищення правової обізнаності студентства представники Управління розповіли присутнім про правові особливості реалізації права голосу під час проведення виборів.