02-12-202015:41

До уваги суб'єктів державної реєстрації!

До уваги суб’єктів державної реєстрації!

З 1 грудня в Україні набрала чинності форма заяви щодо встановлення вимоги нотаріального засвідчення/посвідчення (форма 10), затверджена наказом Міністерства юстиції України від 16 вересня 2020 року № 3205/5 «Про внесення змін до деяких форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Завантажити форму заяви можна за посиланням https://kyivobljust.gov.ua/zrazki_zayav

Водночас повідомляємо, що наразі відсутня технічна можливість внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вимоги нотаріального засвідчення справжності підпису учасника під час прийняття ним рішень з питань діяльності відповідної особи та/або вимоги нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є частка учасника у статутному (скороченому) капіталі (пайовому фонді) відповідної юридичної особи.

Технічний адміністратор наразі вживає всіх необхідних заходів для реалізації функціоналу внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вимоги нотаріального посвідчення.

Про доопрацювання програмного забезпечення та реалізацію можливості внесення зазначеної вимоги буде поінформовано додатково.