25-04-201909:49

Фахівці юстиції взяли участь у дискусії щодо практики боротьби з булінгом

Представники юстиції та адвокатської спільноти, громадських організацій, поліції, учасники освітнього процесу зібралися разом для предметного обговорення перших вироків та подальшого формування практики протидії булінгу серед українських підлітків.

Вкрай важливо, що акценти у вирішенні цієї проблеми поступово зміщуються від дискутування і популяризації норм антибулінгового законодавства до узагальнення практики боротьби зі цькуванням. Кожна з відповідальних сторін - від органів державної влади і місцевого самоврядування до вчителів у школах - дедалі чіткіше розуміють свою роль і компетенцію у запобіганні та протидії булінгу. В Україні формується успішна система взаємодії між державними органами та громадянським суспільством у питанні попередження агресивної підліткової поведінки, але нині існує ще чимало практичних проблем, робота над якими потребує подальшої координації зусиль усіх залучених суб'єктів.

До круглого столу, організованого громадською організацією Соціальна Справедливість, долучилися і фахівці з правової роботи і правової освіти юстиції Київщини, а також наші надійні партнери - ГО Здорове дитинство без меж та Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів.