06-03-201915:26

Із міжнародною благодійною організацією "Ромський жіночий фонд "Чіріклі" підписано Меморандум про партнерство та співпрацю

Головне територіальне управління юстиції у Київській області підписало Меморандум про партнерство та співпрацю із міжнародною благодійною організацією "Ромський жіночий фонд "Чіріклі".

Фонд "Чіріклі" було започатковано ще у 1997 році. Спочатку він функціонував на території міста Ізмаїл (Одеська область) та займався питаннями соціального захисту етнічних ромів на локальному рівні.

У 2003 році, під час проведення під егідою Ради Європи міжнародної конференції про дискримінацію ромських жінок, було прийнято рішення про створення на теренах України міжнародної благодійної організації, яка б опікувалася питаннями координації діяльності у сфері захисту прав ромських жінок та забезпечення гідного життя української ромської громади.

Таким чином, у 2004 році фонд "Чіріклі" отримав статус Міжнародної благодійної організації "Ромський жіночий Фонд "Чіріклі".

Головною метою партнерства є забезпечення належної реалізації прав ромів шляхом надання послуг з безоплатної правової допомоги, організації спільних правопросвітницьких програм і заходів.

Варто відзначити, що юстиція Київщини докладає зусиль щодо забезпечення прав ромської громади в області: так, за минулий рік відділами ДРАЦС області було видано 77 свідоцтв про народження ромських дітей.

То ж переконані, що ця співпраця і надалі приноситиме користь для національних меншин нашого регіону!