24-06-202413:14

Керівник Центральнаюстиція Кирило Міненко та в.о. регіонального координатора Оксана Скрипник взяли участь у круглому столі щодо відбудови Київщини

Керівник Центральнаюстиція Кирило Міненко та в.о. регіонального координатора Оксана Скрипник взяли участь у круглому столі щодо відбудови Київщини
на тему «Проблемні питання, які виникають у процесі отримання компенсації в Бучанському районі Київської області».
Захід організований Норвезькою радою у справах біженців (NRC).
Круглий стіл зібрав експертів, представників влади та громадських організацій, щоб обговорити шляхи вирішення проблем, пов'язаних з отриманням компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло.
 
  Представники Центральнаюстиція поділилися досвідом та баченням щодо покращення процесів компенсації та відновлення прав внутрішньо переміщених осіб.
Кирило Міненко окремо зосередив увагу на шляхах оскарження відмови у проведенні державної реєстрації у випадку відсутності нового технічного паспорту.
  Відтак, відповідно до ст.37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» викладено Порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері державної реєстрації прав. Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав, а також дії, пов’язані з автоматичною державною реєстрацією прав, можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України, його територіальних органів або до суду.
 
Метою заходу було не лише обговорення актуальних питань, але й вироблення практичних рекомендацій для покращення процесів компенсації. Учасники круглого столу поділилися своїми пропозиціями та обговорили можливі шляхи вирішення проблемних питань.
Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити належний захист прав тих, хто постраждав від конфлікту, та створити умови для їхнього гідного життя.
 
Довідково: Програма інформаційної, консультаційної та правової допомоги NRC (ICLA) в Україні, що діє з 2014 року, спрямована на надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від конфлікту. Основні напрями діяльності включають отримання документів, що підтверджують особу, оформлення цивільних документів, реєстрацію ВПО, житла, землі та власності, а також доступ до відповідних послуг.