18-02-202312:05

Команда #центральнаюстиція долучилась до донорської акції зі здачі крові

 Команда #центральнаюстиція долучилась до донорської акції зі здачі крові, яку проводило Міністерство юстиції України спільно з Комунальним некомерційним підприємством Київської обласної ради «Київський обласний центр служби крові» у підтримку всеукраїнської акції добровільного безоплатного донорства.
 
  Донація відбувалась одночасно і у столиці, і у Вінниці.
 
  Бажання стати донорами у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Київ) виявили більше 80 співробітників:
- у Києві більше 50.
- у Вінниці близько 30.
 
  Успішно стали донорами 80% бажаючих.
 
  Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові. І саме добровільна та регулярна пожертва рятує мільйони життів щороку.
 
  В Україні зараз це ще один важливий вклад у нашу перемогу та підтримка тих, хто захищає нашу землю та дбає про добробут країни.
 
  Що може зробити кожен:
- стати регулярним донором і здавати кров протягом року;
- переконати друзів і членів сім'ї стати регулярними донорами;
- стати волонтером служби крові для ведення інформаційно-роз'яснювальної роботи, брати участі в організації і проведенні заходів щодо здавання крові.
 
   Одноразово донор може здати 470 мл крові. На перший погляд цифра велика, але якщо розібратися, то це лише 10-та частина від усієї крові людини.
 
  Донорство – справа благородна і вкрай необхідна для суспільства. Особливо в період війни. Тому потрібно пам’ятати, що наша допомога потрібна не тільки в день донора, а кожного дня, кожну хвилину, кожну мить