12-10-202314:23

Комплексний семінар щодо актуальних питань роботи нотаріусів в умовах війни.

Повномасштабне вторгнення змусило мільйони українців навчитись жити у нових реаліях. Роль нотаріуса у належному захисті прав - одна з вирішальних.

Відтак, для нотаріусів столиці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) спільно з відділенням нотаріальної палати України у місті Києві організували комплексний семінар щодо актуальних питань роботи в умовах війни.
Зокрема, щодо угод з обʼєктами культурної спадщини, про особливості функціонування ринку нерухомості та кібербезпеки у професійній діяльності нотаріусів.

Керівник Центрального управління Мінʼюсту Кирило МІНЕНКО привітав нотаріусів з минулим професійним святом Днем юриста та звернув увагу на важливість подібних навчань, аби послуги для громадян були якісними та оперативними.

Щодо професійної безпеки у онлайн-просторі нотаріусам розповіла Наталя Осадча - інспектор 2-го відділу (протидії онлайн шахрайств) Управління протидії кіберзлочинам у місті Києві.

Владислав Кисіль, адвокат, партнер ЮК "KPD Consulting", секретар Наглядової ради НЮУ ім. Ярослава Мудрого, звернув увагу на особливості угод з об'єктами культурної спадщини.
Про виклики з якими стикаються нотаріуси у воєнний час говорила Ольга Оніщук - нотаріус, доктор філософії в галузі «Право» (PhD)
Ольга Оніщук розповіла про деталі отримання житлових сертифікатів та нові компенсаційні реалії і роль нотаріусів у них.