10-10-202415:00

Круглий стіл для вдосконалення електронної взаємодії між нотаріусами та ЦНАПами на Черкащинні

У Черкасах відбувся круглий стіл для вдосконалення електронної взаємодії між нотаріусами та ЦНАПами
Відтак, в місті Черкаси проведено круглий стіл, присвячений вдосконаленню електронної взаємодії у сфері отримання інформації про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.
Захід відбувся за участю представників місцевих органів влади та нотаріальної спільноти Черкаської області.
У обговоренні взяли участь регіональний координатор Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Олександр Свіренюк, начальник відділу з питань нотаріату у Черкаській області Світлана Булава, Олег Ткаченко, директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Черкаської міської ради, його заступник Павло Царук, начальник відділу документообігу департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Наталія Веретільник та нотаріуси м. Черкаси.
Завдяки цьому заходу нотаріуси отримали роз’яснення щодо механізмів отримання інформації про реєстрацію місця проживання осіб.
Для цього нотаріуси можуть надсилати підписаний електронним підписом запит на електронну адресу: info@chmr.gov.ua.
Відповіді надаються безкоштовно працівниками ЦНАПу з використанням електронного цифрового підпису.
Даний крок спрямований на підвищення оперативності та зручності надання послуг громадянам, а також на покращення взаємодії між нотаріусами та адміністративними установами міста Черкаси.