23-09-202214:22

Меморандум про співпрацю з Центром надання адміністративних послуг у місті Черкаси

Нотаріуси Черкас відтепер зможуть оперативно отримувати інформацію про реєстрацію місця проживання осіб завдяки співпраці з Центрами надання адміністративних послуг міста.
 
Сьогодні заступник начальника Центрального МУ МЮ(м.Київ) у Черкаській області Олександр СВІРЕНЮК спільно з представниками відділення нотпалати України у Черкаській області підписали меморандум про співпрацю з Центром надання адміністративних послуг у місті Черкаси.
 
Відповідна ініціатива дозволить оперативно отримувати інформацію про реєстрацію місця проживання осіб, у тому числі малолітніх та неповнолітніх дітей, недієздатних чи обмежено дієздатних осіб у відчужуваному житловому приміщенні; останнє місце проживання померлої особи та осіб, які були зареєстровані на момент смерті особи.
 
Відповідний запит з ЕЦП нотаріуси будуть відправляти на спеціальну електронну скриньку.
 
«Чим це корисно для громадян? Більше не потрібно відвідувати кілька установ, збирати додаткові довідки для того, щоб отримати одну послугу. До прикладу, оформлення спадщини. Варто просто звернутись до нотаріуса. Важливо, що таким чином забезпечується достовірність та повний захист інформації, адже фіксується перед опрацюванням запиту ЦНАПами здійснюється перевірка чинності сертифікату електронного ключа», - підкреслив Олександр СВІРЕНЮК.
 
Основна ціль новації - знищення бюрократії та надання якісних послуг для людей, а в результаті - підвищення довіри до державного сектору.