23-01-202012:22

На загальних зборах нотаріусів Києва обговорено проблемні аспекти та перспективи подальшої роботи

22 січня директор Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції Дмитро Кирилюк та очільник Центрального міжрегіонального управління Мін'юсту Кирило Міненко взяли участь у загальних зборах нотаріусів міста Києва.
Тож, у рамках робочої зустрічі нотаріальна спільнота міста Києва підбила підсумки своєї роботи за минулий рік, обговорила проблемні аспекти діяльності нотаріату та перспективи його розвитку. Дмитро Кирилюк звернув увагу на роботу нової Колегії, яка розглядає скарги на дії та рішення державних реєстраторів. Він зауважив, що всі нові скарги, що надійшли після набуття чинності нових НПА про Колегію (з 09.01.2020 р.), містять очевидні грубі порушення держреєстратора, тому розглядатимуться Міністром одноособово, без участі Колегії. Це дасть можливість аналізувати відверті рейдерські дії і повертати майно та бізнес законним власникам за 24 години. Протягом останніх років у законодавстві України спостерігається тенденція до динамічних змін, зокрема, у сфері нотаріату. Так, ще 28 листопада Міністр юстиції України Денис Малюська озвучив список запланованих змін, а саме: запровадження Е-нотаріату та електронного документообігу, розширення повноважень нотаріусів (реєстрація шлюбів та розлучень, засвідчення вебсторінок тощо), перехід нотаріату на саморегулювання. Тож, щодо запропонованих новацій із вдосконалення системи нотаріату в Україні виступив очільник #центральнаюстиція Кирило Міненко: «Послуги громадянам мають надаватися професійно, якісно, зручно та безпечно. Це стосується усіх сфер обслуговування, які надаються та контролюються органами юстиції!».
Під час зустрічі нотаріальній спільності Києва представили новопризначеного керівника Управління нотаріату Центрального МРУ Вікторію Нестеренко.
Також Київським відділенням нотаріальної палати були відзначені кращі нотаріуси за різними категоріями, до складу яких увійшли і державні нотаріуси Києва.