31-07-202015:15

Налагоджено взаємодію БТІ та нотаріусів столиці через електронний портал адміністративних послуг

   Налагоджено взаємодію БТІ та нотаріусів столиці через електронний портал адміністративних послуг.
   Про це сьогодні підписали узгоджене рішення керівник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кирило Міненко з керівником Центрів надання адміністративних послуг Києва Наталією Шамрай, очільником департаменту комунальної власності столиці Андрієм Гудзьом та керіником Київського міського бюро технічної інвентаризації Надією Ященко.
   Через портал адміністративних послуг нотаріуси столиці зможуть формувати електронні запити на дані БТІ, які були внесені до 2013 року, та оперативно отримувати їх.
   Наразі система працюватиме в тестовому режимі. Про можливість підключення нотаріусам буде повідомлено додатково.
"Чим це корисно для громадян? Більше не потрібно відвідувати кілька установ, збирати додаткові довідки для того, щоб отримати одну послугу. Варто просто звернутись до нотаріуса. Важливо, що таким чином забезпечується достовірність та повний захист інформації, адже фіксується весь трафік даних через функціонування електронного кабінету. "- наголосив Кирило Міненко.
   Основна ціль новації - знищення бюрократії та надання якісних послуг для людей, а в результаті - покращення інвестиційного клімату в столиці.
Надалі обговорюється можливість підключення й інших регіонів до цих можливостей.