06-11-202311:11

Нарада з керівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану Хмельниччини

Заступниця начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Олена ЯКОВЮК та начальник Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Хмельницькій області Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ м. Київ Тетяна ВОЙТКО провели нараду з керівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану Хмельниччини.
Під час наради обговорили питання організації роботи відділів ДРАЦС, їх матеріально-технічного забезпечення, виконавської та трудової дисципліни.
Начальниця відділу ДРАЦС у Хмельницькій області Тетяна ВОЙТКО поділилася досвідом, який отримала під час тренінгу, що відбувся 26-27 жовтня 2023 р. у Львові на тему: «Особи без громадянства: правовий статус та ключові виклики у цьому питанні», а також переглянули презентації про діяльність органів ДРАЦС в умовах воєнного стану, зокрема, в окремих регіонах.
Окремо наголосили на неухильному дотриманні вимог законодавства при здійсненні делегованих повноважень виконавчими органами місцевого самоврядування у сфері ДРАЦС та наданні адмінпослуг у визначеній сфері через ЦНАПи.
Особливу увагу звернули на перспективи цифровізації адміністративних послуг у сфері ДРАЦС.