21-02-202316:45

Нормативно-правове, методичне та інформаційне забезпечення діловодства та архівної справи у структурних підрозділах Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

   Закрили діловодний рік, склали нову номенклатуру справ: час оформляти для архіву завершені справи.
 
   Тож перед тим як передати документи в архів, їх потрібно підготувати до зберігання. Необхідно не лише сформувати та оформити справи, а й скласти описи справ.
 
   Саме питання щодо формування архівних справ, нормативно-правове, методичне та інформаційне забезпечення діяльності структурних підрозділів Центрального МУ МЮ (м. Київ) обговорили під час онлайн-зустрічі, яка відбулась у Хмельницькому.
 
   До відеоконференції приєдналися більше 60 працівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану та архівних установ області за територіальним розміщенням.
 
   Обговорили питання щодо передавання документів відділів державної реєстрації актів цивільного стану Хмельницької області на державне зберігання, складання описів справ постійного зберігання та з кадрових питань (особового складу).
 
   Основні кейси щодо формування справ та підшивання справ провела головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства Наталія Ткаченко.
 
   Такі зустрічі проводяться щорічно в рамках надання методичної та практичної допомоги.
 
   Довідково:
Першими надходженнями до Державного архіву стали книги за 1932-1933 роки з реєстрації смертей, які є підтвердженням Голодомору в Україні у 1932-1933 роках. Ці записи включено до ,,Національної Книги Пам’яті про жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні: Хмельницька область".