19-07-202411:59

Передача відділами ДРАЦС Житомирської області у книг державної реєстрації актів цивільного стану за1946 рік до Державного архіву Житомирської області

Продовжуємо працювати над збереженням історії родин Житомирщини.
      Відділи ДРАЦС Житомирської області успішно опрацювали та передали 302 книги державної реєстрації актів цивільного стану за1948 рік до Державного архіву Житомирської області.
   Окрім книг, складених відділами ДРАЦС, до архіву також були передані актові записи органів місцевого самоврядування того ж року.
   Важливо, що такі книги зберігаються у відділах ДРАЦС протягом 75 років з часу складання актових записів, після чого вони передаються на постійне зберігання до державного архіву.
   Відділи ДРАЦС забезпечують надійне збереження книг, які є частиною Національного архівного фонду та належать державі.
До таких книг входять записи про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть, усиновлення та встановлення батьківства.
   Начальниця відділу ДРАЦС у Житомирській області Світлана САДОВСЬКА та директор Державного архіву Житомирської області Ігор СЛОБОЖАН обговорили подальшу співпрацю, підготовку до наступного періоду передачі книг, забезпечення належних умов зберігання та процесу оцифрування.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
П