26-05-202315:18

Підписано перший меморандум для забезпечення електронній взаємодії БТІ та нотаріусів на Київщині

   Дали старт електронній взаємодії БТІ та нотаріусів на Київщині. Першою до ініціативи долучилась громада Фастова.

   Про це підписали відповідний меморандум керівник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Кирило МІНЕНКО з міським головою Фастова Михайлом НЕТЯЖУКОМ, головою відділення Нотаріальної палати України у Київській області Кариною ДЕРУН та керівником БТІ Фастова Людмилою УШАКОВОЮ.

   Через електронну систему взаємодії нотаріуси громади зможуть формувати запити на дані БТІ, які були внесені до 2013 року, та оперативно отримувати їх.

   "Чим це корисно для громадян? Більше не потрібно відвідувати кілька установ, збирати додаткові довідки для того, щоб отримати одну послугу. Варто просто звернутись до нотаріуса. Ми побачили, як зручно це працює у столиці"- наголосив Кирило Міненко.

   Сьогодні це показує двостороннє партнерство: держави, місцевого самоврядування та самоврядної організації Нотаріальної палати.

   «Всі ми рухаємось в одному напрямку, всі об’єднані спільною метою: по-перше — це перемога, а по-друге — аби життя кожного українця ставало простішим, і люди в цей складний час могли менше думати про додаткові документи, менше витрачати коштів, менше чекати, менше бюрократизовуватися», - додав Кирило МІНЕНКО.

   Основна ціль новації - знищення бюрократії та надання якісних послуг для людей, а в результаті - покращення інвестиційного клімату на Київщині.

   «Це великий прорив у нашій роботі, великий плюс роботи вашої громади та великий приклад для подальшої дії по інших нотаріальних громадах», - зауважила Каріна ДЕРУН.

   «Живемо в епоху переходу до електронних сервісів, проте забезпечуємо належу якість та безпеку інформації. Фастівська громада європейськоорієнтовна. Ми перед собою ставимо завдання підготовки нашої громади до швидкої євроінтеграції», - наголосив міський голова Фастова Михайло Нетяжук.

   Запрошуємо й інші громади активно долучатись до проєкту електронної взаємодії.

#MinJust4U