25-05-202312:36

Працівники Центрального управління Мінʼюсту зустрілись із представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

   Відкритість, доступність інформації, свобода обміну інформацією, достовірність і повнота інформації, — саме такі принципи лежать в основі комунікації #центральнаюстиція.

   Задля якісного забезпечення прав громадян на інформацію працівники Центрального управління Мінʼюсту зустрілись із представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

   Якісно висвітлили основні засади діяльності та відповіли на актуальні питання заступник начальника відділу прав на доступ до інформації Департаменту моніторингу додержання інформаційних прав Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Наталія Рябченко та головний спеціаліст цього ж відділу Олександр Юрченко.

   Розглядаючи питання щодо реалізації права на доступ до інформації, слід зазначити Закон України "Про звернення громадян" та Закон України "Про доступ до публічної інформації".

   А ми нагадуємо, що громадяни України мають право звернутися до органів державної влади відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

   Особи, які не є громадянами України і законно знаходяться на її території, мають таке ж право на подання звернення, як і громадяни України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами.

   Як зв’язатись з нами:

   Можете надіслати свої звернення поштою чи на e-mail.

   Також ми у соцмережах відповідаємо на ваші запитання:

   Facebook: centraljust

   Instagram: central_justice

   Наші новини також доступні у Telegram-каналі: centraljustice

   Контакти підрозділів на сайті #центральнаюстиція

   https://centraljust.gov.ua/structure