08-04-201913:48

Представники Міністерства юстиції та прав людини Аргентини взяли участь у семінарі "Стоп булінг" у Білій Церкві

Спільно з партнерами юстиція Київської області організувала проведення чергового семінару для учнів та вчителів Білоцерківської школи № 12 щодо протидії булінгу.

Під час заходу спеціалісти з правової роботи та правової освіти юстиції Київщини виступили з презентацією нового етапу кампанії «Стоп булінг!», розповівши про види й ознаки цькування, а також про критерії, за якими можна виявити і відрізнити булінг від схожих ситуацій.

З прикладами реальних історій цькування в навчальних закладах та покарання за такі дії школярів та їх вчителів ознайомили представники ювенальної превенції Білоцерківського відділу поліції.

Інтерактивне навчання з підлітками провели працівники Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема, дітям пояснили, за якими параметрами виявити випадки кібербулінгу, які ситуації можна віднести до цього порушення та як протидіяти цькуванню у мережі Інтернет. Із поставленими лектором завданнями учні впоралися на «відмінно», адже у школі № 12 займаються поглибленим вивченням інформаційних технологій.

Водночас представники ГО «Здорове дитинство без меж» провели для аудиторії неформальний психологічний тренінг, під час якого максимально залучили школярів до обговорення емоційних і особистісних причин підліткової агресії та передумов її уникнення.

Нарешті, білоцерківським школярам трапилася нагода поспілкуватися з представниками Міністерства юстиції Аргентини, які відвідали семінар в межах робочого візиту до України. Гості поділилися досвідом протидії булінгу у своїй країні, відповіли на питання учнів і поцікавилися деталями правової освіти серед української молоді.

Щиро дякуємо нашим партнерам за спільну роботу і, звісно, учням та педагогам за живий інтерес до проблеми та активну участь у заході!