10-04-201917:42

Представники юстиції провели комплексний семінар в межах кампанії "Відповідальне батьківство"

Фахівці з правової роботи і правової освіти юстиції Київщини провели семінар, присвячений впровадженню ініціатив кампанії Мін’юсту «Відповідальне батьківство».

Під час семінару, який відбувся у Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів за сприяння Департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації, керівникам та педагогічним працівникам закладів освіти області розповіли про нові механізми захисту прав дитини на належне матеріальне утримання, доступніше та безпечніше освітнє середовище.

Зокрема, представники обласної юстиції презентували аудиторії зміст і завдання правопросвітницької кампанії, а працівники Білоцерківський місцевий центр з надання БВПД поінформували освітян про розміри, порядок і підстави нарахування аліментів, правила виїзду дитини за кордон, а також про захист від домашнього насильства.

Водночас правозахисниця та засновниця ГО «ПРОЗОРИЙ ВИБІР» Юлія Сергеєва (Julia Sergeeva) презентувала соціальний проект «Свідоме батьківство», спрямований на популяризацію сімейних цінностей та переваг відповідального ставлення до виховання дітей для повноцінного розвитку суспільства.