15-08-202409:51

Про заборонену діяльності антиукраїнських громадських організацій

За позовом Центральнаюстиція заборонено діяльність антиукраїнських громадських організацій
 
Заборона та ліквідація громадської організації “СОБОРНЕ КОЗАЦТВО” та її підрозділів
За рішенням Київського окружного адміністративного суду від 31 травня 2024 року, було задоволено позов Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у справі №320/6166/24.
Суд постановив заборонити та примусово розпустити громадську організацію “СОБОРНЕ КОЗАЦТВО” разом із її відокремленими підрозділами, що діяли у різних регіонах України: Харківській, Київській, Львівській та Сумській областях.
Ці організації були визнані такими, що спрямовували свої дії на підрив державного суверенітету та порушення конституційного ладу насильницьким шляхом, що є неприпустимим у правовій державі.
 
Примусовий розпуск міжнародної громадської організації “Ми народ України”
5 червня 2024 року Київський окружний адміністративний суд задовольнив ще один позов Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у справі №320/7963/24. Відповідно до рішення суду, міжнародну громадську організацію “Ми народ України” було заборонено та примусово розпущено.
Діяльність цієї організації також була спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні, що створювало загрозу національній безпеці та порушувало принципи незалежності держави.
 
Ліквідація Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна”
Того ж дня, 5 червня 2024 року, Київський окружний адміністративний суд задовольнив ще один позов Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у справі №320/8058/24. Суд прийняв рішення про заборону та примусовий розпуск Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнське гетьманське козацтво імені Івана Богуна”.
Ця організація, подібно до інших, була залучена до діяльності, яка мала на меті підрив територіальної цілісності України та незаконне захоплення державної влади.
 
Захист національної безпеки та правопорядку
Ці судові рішення є важливими кроками на шляху до зміцнення правопорядку в Україні.
Заборона та ліквідація організацій, які ставлять під загрозу безпеку держави, є необхідним заходом для збереження стабільності та захисту прав громадян.
Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) продовжує свою роботу, спрямовану на забезпечення справедливості та верховенства права в Україні.