31-03-202310:57

Продовжується проведення серії онлайн-семінарів для державних та приватних нотаріусів

   Хмельницької області під головуванням начальника відділу з питань нотаріату у Хмельницької області Управління нотаріату Центрального МРУ - м. Київ Наталії МУЛЯР.
 
   Постійне підвищення кваліфікації та навчання нотаріусів дозволяє забезпечити високу якість своєї роботи та зберігати довіру громадян і держави.
 
   Адже одна з основних ролей нотаріуса полягає в підтвердженні документів та забезпеченні їх легальності, а також в забезпеченні безпеки та захисту прав учасників правових відносин.
 
   Окремий блок питань висвітлили заступник начальника Відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ м. Київ Світлана КАДИМОВА, та головний спеціаліст відділу Наталія ЗАЯЦЬ.
 
   До активного обговорення долучились представники Головного управління ДПС у Хмельницькій області.
 
   Зокрема, під час семінару звернули увагу на такі питання:
- Оподаткування операцій з продажу (обміну) нерухомого майна.
- Річна податкова декларація приватного нотаріуса: особливості заповнення
- Останні зміни законодавства у сфері державної реєстрації бізнесу. Заборони та обмеження здійснення реєстраційних дій в умовах воєнного стану.
- Актуальні питання державної реєстрації речових прав та їх обтяжень.
- Особливості провадження по спадкових справах, заведених не за місцем відкриття спадщини в умовах воєнного стану. Особливості оформлення спадкових прав на майно спадкодавця, останнім місцем проживання якого була тимчасово окупована територія України.