22-11-202309:25

Проведено онлайн - семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування Хмельницької області за участю фахівці відділу з питань нотаріату у Хмельницькій області Управління нотаріату Центрального МРУ - м. Київ

Фахівці відділу з питань нотаріату у Хмельницькій області Управління нотаріату Центрального МРУ - м. Київ провели онлайн-семінар для посадових осіб органів місцевого самоврядування Хмельницької області.
 
Відкрила зустріч начальник відділу з питань нотаріату у Хмельницької області Управління нотаріату Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Наталія МУЛЯР.
Під час семінару обговорили наступні питання:
Особливості вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування та особливості посвідчення довіреностей, прирівнюваних до нотаріальних.
Внесення до Спадкового реєстру відомостей про посвідчені посадовими особами органів місцевого самоврядування.
 
Окремо зауважимо деякі деталі щодо спадкування, обговорені на семінарі:
Посадова особа органу місцевого самоврядування може на прохання особи записати з її слів власноручно або за допомогою загальноприйнятих технічних записів. У цьому разі заповіт має бути прочитаний уголос та підписаний заповідачем, про що ним зазначається у заповіті перед його підписом. Якщо заповідач через фізичні вади не може сам прочитати заповіт, посвідчення заповіту має відбутися в присутності не менш як двох свідків.
Зауважуємо
Заповіт, складений особою, яка не мала на це права, а також заповіт, складений з порушенням вимог щодо його форми та посвідчення, є нікчемним.