13-01-202018:45

Проведено першу робочу зустріч співробітників відділів ДРАЦС Управління

Сьогодні співробітники 67 відділів державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту провели першу робочу зустріч.
Заступник начальника Управління державної реєстрації Центрального МРУ, керівник Центрального ДРАЦСу Рада Дашутінa згуртувала працівників структури ДРАЦС міста Києва, Київської та Черкаської областей для того, щоб підбити підсумки минулого року, поділитися своїми досягненнями, налагодити зв'язок та побудувати стратегію подальшої комунікації.


Серед найбільш нагальних питань було впровадження послуги «Є-Малятко», що включає повний комплекс реєстраційних дій для новонароджених. Вже зовсім скоро батьки матимуть змогу безкоштовно, перебуваючи у пологовому, отримати свідоцтво про народження дитини, зареєструвати її місце проживання, зареєструвати малечу в електронній системі охорони здоров’я, в державному реєстрі осіб-платників податків та інше.
Також підняли питання щодо особливостей організації роботи та комунікації між відділами ДРАЦС у реформованих міжрегіональних управліннях Міністерства юстиції.


Начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту нотаріату та державної реєстрації Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська зауважила, що відділи ДРАЦС є обличчям всіх органів юстиції, адже саме їхні працівники в своїй роботі щодня стикаються з сотнями життєво важливих питань громадян, тому їм необхідно бути не тільки високопрофесійними спеціалістами, а й справжніми психологами, які завжди допоможуть влучними порадами у вирішенні особистих проблем людей.


А очільник Управління Кирило Міненко щиро подякував усім за плідну та надзвичайно ефективну роботу і зазначив: «Робота відділів ДРАЦСу при проведенні внутрішніх аудитів завжди визнавалася з позначкою +. Тому нашою місією залишається забазпечення та надання висококваліфікованих послуг, максимально відкритих, прозорих та доступних для громадян, і що важливо, в дружній та привітній атмосфері».


Керівник відділів ДРАЦС столиці Рада Дашутіна поділилась статистикою наданих послуг для громадян. Зокрема, у за 2019 рік у Києві зареєстрували 32 634 народження та майже 28 тисяч шлюбів; у Київській області – 14 361 народжень малюків та 6 783 шлюбів; у Черкаській області – 7 672 народження та майже 5 тисяч нових сімей.
Керівник відділу ДРАЦС Київської області Людмила Компанченко поділилась позитивним досвідом співпраці з об’єднаними територіальними громадами та виконкомами місцевих рад.
Також на заході було презентовано пілотний проект Кабміну щодо визначення незалежної оцінки у роботі державних органів.

 

Радниця заступника Міністра Кабінету Міністрів України Юлія Шабаєва роз’яснила принцип роботи проекту, що наразі розпочинає свою роботу у системі ДРАЦС. Відтак, вже зовсім скоро за спеціальним номером гарячої урядової лінії громадяни матимуть змогу залишити відгук та пропозиції щодо роботи державних структур.


Користуйтесь послугами Мін’юсту!