03-08-202016:49

Проведено робочу нараду з питань організації діяльності відділів ДРАЦС щодо представництва відділу в судах

З початку року у місті Києві було виконано 298 судових рішень щодо встановлення фактів народження та 591 судове рішення щодо встановлення фактів смерті фізичних осіб на тимчасово окупованих територіях України.
Враховуючи зазначені вагомі статистичні дані 03 серпня 2020 року за участю заступника начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Дмитра Струця, заступника начальника Управління - начальника Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ (м. Київ) Ради Дашутіної, начальника відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги ЦМУ МЮ (м. Київ) Тетяни Корж та спеціалістів відділу було проведено робочу нараду з питань організації діяльності відділів ДРАЦС щодо представництва відділу в судах.
Так, спеціалістами відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги було озвучено методичні рекомендації для працівників відділів ДРАЦС щодо юрисдикції судів України; правових підстав участі в судовому процесі; процесуального статусу відділу ДРАЦС як учасника судового процесу; порядку набрання законної сили рішенням суду; нормативних вимог до оформлення судового рішення та інших процесуальних документів; особливостей роботи з Єдиним державним реєстром судових рішень. Особливу увагу приділили провадженням у справах про встановлення юридичних фактів: народження або смерті фізичної особи на тимчасово окупованій території України; родинних відносин між фізичними особами; реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення; проживання однією сім’єю чоловіка та жінки без державної реєстрації шлюбу тощо.
Окрім того, з метою підвищення кваліфікації співробітників відділів ДРАЦС міста Києва, ознайомлення з тонкощами перебігу судових проваджень було обговорено засади налагодження подальшої систематичної співпраці між відділом судової роботи та міжнародної правової допомоги і відділами ДРАЦС міста Києва ЦМУ МЮ (м. Київ) шляхом надання практичної допомоги та проведення навчальних семінарів.