03-03-202311:29

Результати роботи державної виконавчої служби на Черкащині з початку 2023 року

  Кожне виконавче провадження – не просто статистика, а щоденна робота державних виконавців.
 
  Наразі на виконанні у ДВС Черкащини перебуває 102 243 виконавчих документи на загальну суму 2 313 061 342 грн.
 
  За 2 місяці 2023 року уже завершено 11 185 виконавчих провадження на суму 273 083 861грн.
 
  Продовжуємо роботу і над забезпеченням виконання батьківських обов’язків серед божників Черкащини – наразі стягнуто 49 044 900 грн аліментів.
 
  А також щодо стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами – з боржників стягнуто 418 082 грн.
Державний бюджет державні виконавці регіону за останніх 2 місяці поповнили на 13 300 531 грн.
 
 Існують виконавчі провадження, де боржник свідомо ухиляється від сплати боргу. Зауважуємо, і в таких випадках державні виконавці діють у межах та у спосіб, передбачений законом.
 
  Як відбувається розшук боржника чи його майна?
  У разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.
 
 Розшук боржника - юридичної особи, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.
 
  У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов’язковою для виконання поліцією.
Тимчасове затримання та зберігання поліцією на спеціальних майданчиках чи стоянці виявленого за результатами розшуку транспортного засобу боржника здійснюються в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
 
  Розшук транспортного засобу боржника припиняється в разі його виявлення, про що виконавцем не пізніше наступного робочого дня виноситься постанова про зняття майна з розшуку.
 
  Витрати, пов’язані з розшуком боржника, майна боржника та його зберіганням, за виконавчими документами про відібрання дитини, стягуються з боржника у порядку, встановленому цим ЗУ «Про виконавче провадження»