09-07-202018:11

Сьогодні працівники Солом’янського районного у місті Києві відділу ДРАЦС зареєстрували 3000 народження малюка у рамках реалізації проєкту #єМалятко у столиці

Сьогодні працівники Солом’янського районного у місті Києві відділу ДРАЦС зареєстрували 3000 народження малюка у рамках реалізації проєкту #єМалятко у столиці

Керівник Центрального міжрегіонального управління Мін’юсту Кирило Міненко особисто привітав батьків та вручив свідоцтво про народження новонародженої Маргарити.
«Українці, які тільки стали батьками, мають приділяти дорогоцінний час малюкові, а не витрачати його на формальності в адмінустановах. Заповнюєте лише одну заяву. До заяви вносяться відомості про батьків та дитину, обираються певні послуги та позначаються у заяві. На все— 15-20 хвилин», - зауважив Кирило Міненко.

Кияни Юрій та Наталія змогли гідно оцінити швидкість надання комплексної послуги, адже вже мають старшу доньку та знають скільки часу може зайняти оформлення необхідних документів окремо в кожній установі. За однією заявою вони замовили послуги з державної реєстрації народження та призначення допомоги при народженні малюка.

Керівник відділів ДРАЦС столиці Рада Дашутіна наголосила, що у рамках послуги «єМалятко» можна отримати багато корисних послуг. Зокрема, державну реєстрацію народження та походження дитини, призначення державної допомоги при народженні, призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номеру запису в ньому та інші.

Таким чином, за 3 місяці реалізації проєкту «єМалятко» у столиці нею скористалося 3000 , а по всій Україні 10000 батьків. Нагадуємо, що у Києві «єМалятко» забезпечує майже 100 адміністраторів, які готові надати послугу в 10 районних відділах ДРАЦС та 12 пологових будинках столиці.
Зручно, швидко, результативно!