07-04-202316:24

У місті Біла Церква запрацювала Філія Київського обласного державного нотаріального архіву № 2

   Відтепер площину для здачі архівів нотаріусів Київської області та прийому громадян ЗБІЛЬШЕНО. У місті Біла Церква запрацювала Філія Київського обласного державного нотаріального архіву № 2 (м. Біла Церква)
 
   Оперативно облаштувати архів вдалось завдяки плідній співпраці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиціі (м.Киів), зокрема, відділу з питань нотаріату у Київській області, та Відділення НПУ в Київській області.
 
   Начальник #центральнаюстиція - Кирило МІНЕНКО, регіональний координатор Віталій ГДИЧИНСЬКИЙ, керівник Управління нотаріату - Вікторія НЕСТЕРЕНКО та начальник відділу з питань нотаріату у Київській області Світлана МАРИЩУК та голова Відділення НПУ в Київській області Каріна ДЕРУН першими відвідали новостворену філію архіву.
 
   Адже архівні документи нотаріуса є важливим джерелом інформації для дослідження історії права та суспільства, а також для вирішення правових питань, пов'язаних зі спадщиною, нерухомістю, бізнесом та іншими справами.
 
   Документи, які зберігаються в державному нотаріальному архіві, можуть містити наступну інформацію:
1. Довіреності, заповіти, заяви.
2. Нотаріально посвідчені договори.
3. Спадкові справи.
4. Реєстри для реєстрації нотаріальних дій, алфавітні книги, журнали тощо.
5. Інші документи, які містять важливу інформацію про правові відносини та права осіб.
Зауважимо, що документи нотаріального діловодства у таких архівах зберігаються до 75 років, а реєстри для реєстрації нотаріальних дій зберігаються постійно.