08-12-202310:00

Участь Регіонального координатора ЦМ УМЮ (м. Київ) Віталія ГДИЧИНСЬКОГО у VІIІ Науково-практичній конференції «Права людини: історія та сучасність»

Регіональний координатор Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Віталій ГДИЧИНСЬКИЙ взяв участь у  VІIІ Науково-практичній конференції «Права людини: історія та сучасність», що проходила в Інституті права та суспільних відносин Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»
 
Зустріч приурочена до Міжнародного дня прав людини та з нагоди 24-річниці заснування університету «Україна».
Відтак, університетська Кафедра конституційного права створила справжній «освітній пункт незламності» та зібрала фахівців із різних галузей, які поспілкувались зі студентами вишу.
Учасники конференції звертали увагу як на історичні аспекти прийняття Загальної декларацію прав людини, так і на сучасні виклики у дотриманні прав людини.
«Стан дотримання прав людини під час війни з одного боку важко оцінити, а з іншого боку дуже необхідно. Маємо пам’ятати, що це не якісь високі ідеали чи щось абстрактне, це те, з чим ми стикаємось щодня, те без чого ми не можемо жити і відчувати себе людьми, це те, за що варто боротись за будь-яких обставин», - звернув увагу слухачів Віталій ГДИЧИНСЬКИЙ.
 
Зауважимо, що Загальну декларацію прав людини перекладають частіше, ніж будь-який інший документ у світі. Її текст існує більш ніж на 500 мовах. ☑️
І не дивно, адже це – один з найважливіших документів, який проголошує принципи рівності, гідності та недискримінації для кожної людини у світі.