29-11-202315:15

Ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян

Ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян є одним із завдань покладених на відділи державної реєстрації актів цивільного стану.

Керівник відділів ДРАЦС Черкащини Олексій КУЛЕШОВ провів навчання для співробітників відділів.
Адже робота Реєстру постійно удосконалюється, нормативні акти, що регулюють його ведення змінюються, а перед відділами державної реєстрації актів цивільного стану постають нові завдання.
Акти цивільного стану — це події та дії, які нерозривно пов'язані з фізичною особою і започатковують, змінюють, доповнюють або припиняють її можливість бути суб'єктом цивільних прав та обов'язків.
Державний реєстр актів цивільного стану громадян - це державна електронна інформаційна система, яка містить відомості про акти цивільного стану, зміни, що вносяться до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання та відомості про видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану і про видачу витягів з нього. Державний реєстр актів цивільного стану громадян ведеться відділами державної реєстрації актів цивільного стану.
Обговорили проведення комплексу заходів з верифікації відомостей, внесених до Державного реєстру актів цивільного стану громадян, та паперових носіїв актових записів цивільного стану, що зберігаються в архівних фондах відділів державної реєстрації актів цивільного стану, з долученням їх сканкопій.
Предмет зустрічі:
поняття верифікація, аутентифікація, кваліфікований електронний підпис
алгоритм дій в Реєстрі з верифікації запису з долученням
сканкопії його паперового носія
зміна статусу актового запису в Реєстрі
накладення КЕП
вимоги до сканованих документів
звітність виконаних дій в Реєстрі