07-09-202216:02

Відбулась онлайн-консультація "Отримання послуг ДРАЦС"

Реєстрація народження онлайн, шлюб без особистої присутності одного з наречених, легалізація документів (апостиль) та інші питання обговорювали сьогодні під час онлайн-зустрічі в рамках спільної ініціативи #центральнаюстиція та Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцової.
 
Ініціатива передбачає серію онлайн-консультацій для осіб з інвалідністю щодо отримання послуг юстиції без штучних бар’єрів та обмежень.
 
Про реєстрацію шлюбу у воєнний час розповіла Оксана ВОРОТНІКОВА (керівник Дніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві);
 
Як зареєструвати народження малюка, процедуру визнання батьківства, вибору імені для дитини висвітлила Ольга ВОРОЖКО (керівник Шевченківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві);
 
Юлія КОСТЮЧЕНКО (начальник Дарницького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві) пояснила що таке апостиль та на які документи потрібно проставляти цей спеціальний штамп.
 
Дякуємо перекладачу жестової мови Світлані БАКЛИЦЬКІЙ за співпрацю та синхронний переклад консультацій.
 
Нагадуємо, що для швидкої та якісної консультації також доступні чати-помічники у Telegram за напрямками роботи Центрального управління Мін’юсту:
@civilactsdepartment_bot для держреєстрації актів цивільного стану;
@centralnotary_bot для вчинення нотаріальних дій;
@centraljusticedvs_bot для виконання рішень суду.