19-08-202116:33

Відбувся онлайн-семінар з нотаріусами Черкаськоі області

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) спільно з ГУ ДПС у Черкаській області провели семінар для нотаріусів Черкащини на тему: «Актуальні питання вчинення нотаріальних дій, фінансового моніторингу та державної реєстрації речових прав на нерухоме майно».
 
Заступник начальника ЦМУ МЮ (м.Київ) у Черкаській області Олександр Свіренюк поінформував, що 15 червня 2021 року Верховна Рада прийняла, а 16 липня Президент України підписав Закон №1539 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету", та запросив до слова представника ГУ ДПС у Черкаській області.
 
Начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід детально розповів про особливості одноразового добровільного декларування, легалізацію та детінізацію доходів і майна фізичних осіб, прихованих від оподаткування.
 
Світлана Шуляк-Гончаренко поінформувала щодо законодавчих змін та практичних аспектів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.
 
Працівники відділу з питань нотаріату зосередили увагу присутніх на актуальних питаннях фінансового моніторингу, недопущення випадків розголошення інформації про персональні дані фізичної особи, що містяться в актовому записі цивільного стану, а також обговорили поточні питання, які виникають у роботі нотаріусів Черкаської області.