07-12-202311:59

Засідання «Нотаріальної школи» на Хмельниччині

Фахівці відділу з питань нотаріату у Хмельницькій області Управління нотаріату Центрального МРУ - м. Київ, відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ м. Київ провели навчання для державних та приватних нотаріусів регіону.

 

Заступник начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Світлана КАДИМОВА роз`яснила слухачам онлайн-семінару деякі питання у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

В межах даного питання розглянули особливості державної реєстрації прав на підставі судових рішень. А саме: щодо особи заявника, процедури виконання судового рішення в Державному реєстрі речових прав.

Додатково обговорили питання державної реєстрації припинення заборони відчуження.

Крім цього, звернули увагу на зміни в законодавстві, в частині державної реєстрації прав на підставі судових рішень незалежно від місцезнаходження нерухомого майна.

Світлана КАДИМОВА наголосила: «Судове рішення може бути подано будь-якою заінтересованою особою, наприклад набувачем речового права, позивачем чи особою, що є вигодонабувачем у результаті виконання судового рішення».

 

До того ж під час семінару з нотаріусами розглянули питання організації подання звітності за 2023 рік.

З цього питання доповіли:

Заступник начальника відділу з питань нотаріату у Хмельницькій області Управління нотаріату Оксана РЕВУЦЬКА.

Головний спеціаліст відділу з питань нотаріату у Хмельницькій області Управління нотаріату Юлія ПАСЛАВСЬКА.

Метою заходу є вдосконалення професійної підготовки нотаріусів, забезпечення інформацією про зміни у чинному законодавстві, обговорення та розв`язання проблемних питання, які виникають при здійсненні нотаріальної діяльності.