14-11-202315:07

Хто може бути арбітражним керуючим

462  офіси арбітражних керуючих зареєстровані на території, що входить до юрисдикції #центральнаюстиція
 
Арбітражний керуючий — фізична особа, яка отримала відповідне свідоцтво та інформація про яку внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.
У різних судових процедурах арбітражний керуючий виконує повноваження розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реалізацією, керуючого реструктуризацією або ліквідатора.
 
Хто може бути арбітражним керуючим?
* громадянин України, який має вищу юридичну або економічну освіту другого (магістерського) рівня,
* має загальний стаж роботи за фахом не менше трьох років (або не менше одного року після отримання відповідної вищої освіти на керівних посадах),
* пройшов навчання та стажування протягом шести місяців у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства,
* володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит.
 
 Не може бути арбітражним керуючим особа:
- визнана судом обмеженою у цивільній дієздатності або недієздатною;
- яка має не зняту або не погашену в установленому законом порядку судимість;
- яка не здатна виконувати обов’язки арбітражного керуючого за станом здоров’я;
- якій заборонено обіймати керівні посади або яка вважається такою, що піддана адміністративному стягненню у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, пов’язаною з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або діяльністю, що прирівнюється до такої діяльності.
 
     Арбітражний керуючий має посвідчення та печатку, опис і порядок використання яких встановлює державний орган з питань банкрутства.
❕Арбітражний керуючий повинен один раз на два роки підвищувати кваліфікацію в порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства.