13-03-202314:16

Членство України в Європейському Союзі: етапи інтеграції

   Європейський Союз є найбільш успішним інтеграційним об'єднанням у світі, до складу якого входять 27 країн, з населенням близько 450 мільйонів людей.
 
   Вступ України до ЄС буде вагомим стимулом для зростання торгівлі, продовження реформування держави та виходу на якісно інший рівень розвитку, оскільки головна перевага вступ до ЄС полягає у можливості виходу України на один рівень з провідними країнами Європи та прийняття її до об'єднання вільних, економічно розвинутих держав.
 
   Проте кожна нова держава-учасник повинна пройти певні етапи випробування, щоб стати гідним членом європейської сім’ї. Для повноцінного учасника Європейського союзу Україні необхідно пройти такі етапи інтеграції:
 
   Першим етапом є забезпечення повної демократії, забезпечення прав людини та додержання законів. Країна має провести реформування судової гілки влади, створити прозору систему влади та викорінити корупцію. Також важливим є захист прав меншин, боротьба зі злочинністю та підтримка свободи слова у ЗМІ.
 
   Другим важливим етапом є реформування економіки. Україна повинна мати стабільну та розвинену економіку та прийняти законодавство відповідно до норм Європейського Союзу. Підтримка малого та середнього бізнесу та зменшення тиску на нього з боку державних органів і спроможність вітчизняних компаній конкурувати з європейськими.
 
    Третім етапом є реформування законодавства та політики до норм Європейського Союзу. Крім того, важливою є готовність самих громадян до змін в країні, оскільки деякі процеси перебудови можуть бути дещо «болючими» але ефективними для подальшого та кращого існування держави та її інтеграції у Європу.
 
   Незважаючи на повномасштабне вторгнення, Україна продовжує працювати над виконанням цих етапів, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу та отримати всі переваги, які забезпечують успішний розвиток держави в майбутньому.