17-05-202314:29

Державні реєстратори речових прав на нерухоме майно, адміністратори центрів надання адміністративних послуг Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей відвідали вебінари щодо актуальних змін законодавства у сфері державної реєстрації прав.

   Протягом двох днів, 15 та 16 травня 2023 року, державні реєстратори речових прав на нерухоме майно, адміністратори центрів надання адміністративних послуг Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей проходили вебінари щодо актуальних змін законодавства у сфері державної реєстрації прав.

   Про новації розповідали заступник начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації ЦМУ МЮ (м.Київ) Світлана КАДИМОВА та головний спеціаліст відділу Наталія ЗАЯЦЬ.

   До поля зору потрапили:

- постанова КМУ від 02.05.2023 № 432 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у сферах державної реєстрації», що набрала чинності 16.05.2023;

- постанови КМУ від 09.05.2023 № 469 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату, державної реєстрації та функціонування державних електронних інформаційних ресурсів в умовах воєнного стану».

   Окремо спікери наголосили на обов’язку реєстратора здійснювати перевірку санкцій накладених на фізичних та юридичних осіб відповідно до Закону України «Про санкції».

   Також обговорили питання щодо виправлення помилок у відомостях Державного реєстру прав, зміни адреси об’єкта нерухомого майна та особливостей державної реєстрації припинення права оренди на земельні ділянки.