29-02-202412:25

Повернення з фронту: як прийняти рідну людину "іншою" ?

Коли близька людина йде на фронт — це стрес для всієї родини.
Страх утрати, постійні тривога і втома — усе це накопичується, виснажує і може призводити до порушень ментального здоровʼя.
Війна змінює всіх, тож після повернення військових додому налагодження стосунків у родині стає випробуванням — у колі близьких ветерани отримують необхідну для відновлення підтримку або ж опиняються в ситуації нерозуміння та взаємних звинувачень.
Родині, яка чекає маму чи тата, сина, дочку або ж брата з війни, варто бути готовою до того, що вони можуть повернутися «іншими». Що рідна людина ще деякий час «воюватиме» і потребуватиме нашого терпіння.
Зібрали кілька порад, які допоможуть підготуватися до зустрічі з військовими та полегшать період адаптації 
Інформація підготовлена за Всеукраїнською програмою ментального здоровʼя
 
Ти Як?
 
Возможно, это изображение текст «пам ятайте: критерием для початку психологчной роботи y CİM'ĩ 3 ветераном (ветеранкою) € його (I) готовнсть до такоï роботи»
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение текст
 
Возможно, это изображение текст «-проявть терпиння, не намагайтеся прискорити подёй краще дайте час та створить удома сприятлив умови для адаптацё; -потурбуйтеся, аби в родини панувала атмосфера доври; -враховуйте, що довра ветерана до членв родини довра до побратимив/посестер може вдризнятися; -поважайте особист кордони близькой людини; -турбуйтеся про себе.»