23-02-202414:13

Припинено діяльність антиукраїнської громадської організації

За позовом Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Київський окружний адміністративний суд дійшов висновку, що у діяльності Громадської організації "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РУХ ПО БОРОТЬБІ З ФАШИЗМОМ "ПАТРІОТИ-ЗА ЖИТТЯ" вбачаються ознаки порушення норм українського законодавства.

Так як керівник та члени зазначеного об`єднання працювали з метою розпалювання проросійських настроїв серед населення України, проводять активну антиукраїнську інформаційно-пропагандистську діяльність, шляхом поширення певних наративів щодо взаємовідносин між Україною і росією, підтримують терористичну діяльність та контакти з урядом російської федерації, що і зумовило звернення ЦМ УМЮ (м. Київ)  до суду з даним позовом.

Зауважимо, що відповідно ст. 37 Конституції України, ст. 4 та ст. 28 Закону України «Про громадські об’єднання» утворення і діяльність політичних партій та громадських організацій, програмні цілі або дії яких спрямовані на:
 - ліквідацію незалежності України,
-  зміну конституційного ладу насильницьким шляхом,
-  порушення суверенітету, територіальної цілісності держави,
- підрив її безпеки,
-  незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства,
-  на розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі,
 - посягання на права і свободи людини, здоров’я населення ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ судом за позовом уповноваженого органу.

Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), відповідно до повноважень прийняло рішення про державну реєстрацію внесення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством, ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РУХ ПО БОРОТЬБІ З ФАШИЗМОМ «ПАТРІОТИ-ЗА ЖИТТЯ» у зв’язку із забороною ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РУХ ПО БОРОТЬБІ З ФАШИЗМОМ «ПАТРІОТИ-ЗА ЖИТТЯ» на підставі Рішення Київського окружного адміністративного суду від 10.11.2023.
Відповідні відомості внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.
 
Україна - понад Усе!