20-06-202412:35

Всесвітній день біженців (World Refugee Day)

Всесвітній день біженців (World Refugee Day) був започаткований ООН ще 4 грудня 2000 року і цього року проходить під гаслом "Разом ми можемо досягти всього", акцентуючи увагу на важливості інтеграції вимушено переміщених осіб.
 
Через російську агресію та окупацію Криму та частин Донецької і Луганської областей ще у 2014 році сотні тисяч українців стали вимушеними переселенцям.
А у лютому 2022 року, після повномасштабного вторгнення Росії, понад 7 мільйонів українських людей і дітей знайшли притулок у Європі, США, Канаді та інших країнах, де продовжують жити і мріяти про повернення до Батьківщини .
 Цей день покликаний привернути увагу до проблем людей, які змушені тікати з рідної країни через конфлікти, анексії території, збройну агресію чи низький рівень життя.
Він наголошує на силі характеру біженців та закликає до співчуття і підтримки, покращуючи умови їхнього перебування на чужині.
 
Водночас, згідно із підрахунками УВКБ ООН, внутрішньо переміщені особи (ВПО) становлять 58% від усіх вимушено переміщених осіб у світі.
А це означає,що кожна 69-та людина, або 1,5% від всього населення світу має статус переміщеної особи.
 
Тому будьмо солідарними та підтримуймо тих, хто цього потребує!