03-04-202313:40

Як отримати паперові копії документів, що містяться у реєстраційній справі громадського формування?

   Документи, які містяться в реєстраційній справі громадських формувань, у паперовій формі надаються за запитом про надання документів, що містяться в реєстраційній справі.

   Для цього потрібно звернутись до Міністерства юстиції України або його територіальних органів (зокрема, Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ). До сфери відання #центральнаюстиція належать підрозділи у місті Києві, Київській, Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях. Відповідно до закону вони уповноважені зберігати реєстраційні справи у паперовій формі.

   Умови, підстави та процедура надання документів, що містяться в реєстраційній справі, у паперовій формі визначені у Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

   Для отримання копій документів необхідно подати:

- запит про надання документів, що містяться в реєстраційній справі відповідної юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної, фізичної особи – підприємця, встановленої форми (Додаток 3 до Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (пункт 1 розділу IIІ)

- документ, що підтверджує внесення плати за надання документів.

   Документи, що містяться в реєстраційній справі, надаються протягом 24 годин після надходження запиту, крім вихідних та святкових днів.

   За результатом розгляду запиту щодо надання документів, що містяться в реєстраційній справі, в паперовій формі державний реєстратор виготовляє копії таких документів для надання їх заявнику, з проставлянням підпису та печатки державного реєстратора на кожній сторінці.

   Кількість документів, щодо яких подається запит, не обмежується. При цьому плата справляється за кожен отриманий документ. За надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі, стягується плата в розмірі 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

   Документи, що містяться в реєстраційній справі, надаються протягом 24 годин після надходження запиту, крім вихідних та святкових днів.