03-01-202317:00

Змінено розмір адміністративного збору за надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань

  Увага! З 1 січня 2023 року змінюється розмір адміністративного збору за надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
 
  Зауважимо, що адміністративний збір розраховується від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому на перше січня календарного року.
 
  Оскільки з 01 січня 2023 року набирає чинності Закон України «Про державний бюджет на 2023 рік», яким встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2684 гривень на місяць, відповідно змінюється й розмір адміністративного збору:
 
   - за державну реєстрацію територіального осередку всеукраїнської творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки (протягом 30 робочих днів) 190 грн;
 
  - за державну реєстрацію змін до відомостей місцевого осередку творчої спілки, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб,фізичних осіб – підприємців та громадських формувань:
- 30 робочих днів – 810 грн
- 20 робочих днів – 1620 грн + 810 грн
- 15 робочих днів – 4050 грн + 810 грн
 
  - за державну реєстрацію змін до відомостей юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань:
- 3 робочі дні – 270 грн
- 2 робочі дні – 540 грн + 270 грн
- 1 робочий день – 1350 грн + 270 грн
 
  - за державну реєстрацію змін до відомостей структурного утворення політичної партії зі статусом юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань:
- 10 робочих днів – 810 грн
- 5 робочих днів – 1620 грн + 810 грн
- 2 робочі дні – 4050 грн + 810 грн
 
  - за державну реєстрацію змін до відомостей про організацію роботодавців, їх об'єднань:
- 15 робочих днів – 810 грн
- 10 робочих днів – 1620 грн + 810 грн
- 7 робочих днів – 4050 грн + 810 грн
 
  За надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі (24 год) – 190 грн
 
  За надання виписки для проставлення апостилю та витягу в паперовій формі – (24 год) – 130 грн
 
  За виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, справляється 30 відсотків адміністративного збору (80/240 грн). Строк державної реєстрації - 24 години.
 
  Адміністративний збір за прискорену реєстрацію сплачується двома квитанціями.
 
  Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про професійні спілки, їх організації або об’єднання.
 
  Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу - підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, пов’язаних з приведенням їх у відповідність із законами.
 
  Адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичних осіб та їхніх установчих документів, змін до відомостей про фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, пов’язаних із змінами в адміністративно-територіальному устрої України, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.
 
  У разі якщо законами визначено строк для приведення у відповідність до них, адміністративний збір не справляється при внесенні змін до відомостей, у тому числі змін до установчих документів, у строк, визначений цими законами.
 
  У разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається. Якщо протягом місяця з дня прийняття рішення про відмову заявником повторно подано документи для відповідної державної реєстрації, адміністративний збір не справляється.